Nieuws

Gelekte foto toont nieuwe Pixel-smartphone

Zelfs Google ontsnapt niet aan klokkenluiders. Op een nieuwe foto is te zien hoe de nieuwe Nexus-opvolger designdetails 'leent' van de iPhone 7.

[related_article id=”185704″]Het begint traditie te worden dat alle informatie van een nieuwe smartphone open en bloot op straat ligt, nog voor de eigenlijke aankondiging. Zelfs Google ontsnapt niet meer aan deze logica. Op een  krijgen we immers te zien hoe de opvolger van de Nexus er zal uitzien, die volgende week wordt voorgesteld. Op het eerste zicht mogen we concluderen dat vele details van de Nexus 5X – ontworpen door LG – behouden blijven. Daarnaast blijkt ook de iPhone 7 invloed uit te oefenen.

De Pixels, zoals ze genoemd zullen worden, komen dit jaar allebei uit de stal van HTC. Het is de tweede keer dat Google twee smartphones uitbrengt op een jaar, maar de eerste keer dat die allebei van de hand zijn van één fabrikant. De Pixel X wordt het kleinste model, met een schermdiagonaal van 5 inch. De Pixel XL wordt het grote broertje met 5,5 inch.

De smartphones zullen beginnen op 649 dollar, wat doet vermoeden dat beide modellen de duurste ‘eigen toestellen’ ooit worden van Google. Het is maar de vraag of mogelijke kopers die prijzen willen betalen; Nexus-telefoons stonden immers bekend om hun geweldige prijs/kwaliteit. Met de nieuwe Pixel-lijn lijkt Google echter mee te willen spelen met de duurste telefoons op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business