Nieuws

Google werkt aan laptop die Chrome OS en Android combineert

Volgens bronnen wil Google volgend jaar een laptop op de markt brengen waarvan het besturingssysteem een fusie van Android en Chrome OS is.

Er zoemen heel wat geruchten op het internet rond nu Googles persevenement op 4 oktober steeds dichterbij komt. Het bedrijf zelf heeft de speculatie nog aangewakkerd door een tweet van een van zijn werknemers. Er duiken nu ook verslagen op dat het bedrijf een nieuwe laptop prepareert.

Lokkertje

Hiroshi Lockheimer, die bij Google de ontwikkeling van Android en Chrome OS in goede banen leidt, stelde gisteren in een tweet dat de belangrijkste aankondiging sinds de onthulling van Android er zit aan te komen.

Alle signalen wijzen op dit moment in de richting van een samensmelting van Android met Chrome OS. De nieuwe 7 inchtablet die Google in de pijplijn heeft en eind dit jaar zou verschijnen, zou volgens de laatste verslagen die fusie gaan draaien. Maar de tablet is niet het enige product: de zoekgigant werkt ook aan een laptop.

Andromeda en Bison

De fusie van Android en Chrome OS gaat momenteel door het leven onder de codenaam Andromeda. Het lijkt dus los te staan van het mysterieuze besturingssysteem “Fuchsia” waarover enkele maanden eerder berichten opdoken. De nieuwe laptop die Andromeda draait, draagt de formele codenaam Bison en de informele naam Pixel 3, aldus Android Police. Het toestel zou in het derde kwartaal van 2017 op de markt verschijnen.

[related_article id=”186379″]Met Andromeda zou Google willen wegstappen van het imago van Chrome OS als zwakkere broertje van Windows en macOS, en de rechtstreekse concurrentie aangaan met die computerbesturingssystemen. Details over het toestel zijn op dit moment nog dungezaaid. De Bison zou een scherm van 12,3 inch hebben, 1 cm dik zijn, en om te vormen naar een tablet met ondersteuning voor een digitale pen.

Of Google iets zal zeggen over de laptop tijdens het evenement op 4 oktober, ligt niet vast. Het bedrijf zal zich waarschijnlijk focussen op de Pixel-telefoons, Andromeda, en de nieuwe tablet. Als de laptop inderdaad pas in het derde kwartaal van 2017 wordt verwacht, dan heeft Google nog een ruime tijdspanne om het toestel aan het publiek te presenteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business