Nieuws

Pokémonjacht in Lillo wordt aan banden gelegd

Antwerpen kondigt een nachtelijk Pokémonverbod af voor Lillo. Het havendorpje krijgt al maanden te maken met overlast door het populaire spelletje.

Pokémonjagers zijn ‘s nachts niet meer welkom in Lillo. De Antwerpse gemeenteraad heeft een tijdelijk politiereglement goedgekeurd dat de nachtrust moet doen wederkeren in het havendorpje van amper 35 inwoners.

[related_article id=”186421″]

Sinds de lancering van Pokémon Go aan het begin van de zomer wordt Lillo dagelijks overspoeld door honderden tot zelfs duizenden Pokémonjagers. Het kleine dorpje is dan ook een goudmijn voor wie op zoek is naar de zeldzaamste monstertjes. Goed voor de plaatselijke horeca, maar zoveel mensen brengt ook heel wat overlast met zich mee. De vuilbakken puilen uit en er is heel wat rumoer in de straten. Veel jagers komen er zelfs een nachtje doordoen, waardoor de inwoners geen rust meer kennen.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) organiseerde al extra afvalophalingen en meer politiepatrouilles, maar een echte oplossing voor de overlast was er nog niet. Een verzoek bij Niantic, de ontwikkelaar achter het spel, om de Pokémon uit Lillo te verwijderen, viel in dovemansoren, waardoor de stad nu zelf verdere actie onderneemt. De voltallige Antwerpse gemeenteraad keurde bij hoogdringendheid een tijdelijk politiereglement goed dat het jagen op Pokémon in Lillo tot eind dit jaar verbiedt tussen 22 uur ‘s avonds en 7 uur ‘s ochtends.

Waarom Lillo nu net zo’n populaire trekpleister is voor zeldzame Pokémon, is niet helemaal duidelijk. “Pokémon kunnen letterlijk eender waar in de wereld verschijnen. We delen geen details over de manier waarop deze locaties worden bepaald,” zegt Niantic in een reactie aan onze redactie. De meest logische verklaring is dat Lillo – een historisch plaatsje omringd door groen, water en industrie – aan verschillende parameters voldoet die het algoritme achter het spel gebruikt om bepaalde Pokémon te laten verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business