Nieuws

OKI’s nieuwe printers maken computers overbodig

OKI injecteert zijn printerportfolio met een dosis vernieuwing. Naast de vernieuwde instapmodellen springen vooral de desktoptoestellen met geïntegreerd documentbeheer in het oog.

De MC573 is een splinternieuwe uit de kluiten gewassen desktopprinter van OKI. Het toestel werkt door middel van OKI’s LED-printtechnologie en levert afdrukken met een resolutie van 1.200 dpi af. De printer heeft zijn plaats op een bureau maar is verder uitgerust met functionaliteit die je traditioneel in veel grotere (en duurdere) machines terugvindt. Je kan de printer draadloos of bekabeld met het netwerk verbinden terwijl ook een ad-hoc-verbinding met bijvoorbeeld een smartphone mogelijk blijft. Beide verbindingstypes zijn echter strikt gescheiden. Zo kan je de MC573 op je beveiligde bedrijfsnetwerk aansluiten maar kunnen gasten toch gebruik maken van de printer.

Printer zonder computer

Opvallender is echter het 7 inch-display. Daarop draait OKI’s eigen open sPX-software. Met die (aanpasbare) software maakt de printer meteen verbinding met de Sendys Explorer-suite of andere betalende documentmanagementpakketten zoals PaperCut. Met de hulp van het display kunnen klanten de printer naadloos integreren in geavanceerde documentmanagementomgevingen.

Tijdens de lancering in Milaan zagen we bijvoorbeeld een demo waarbij de printer rechtstreeks aan een cloudsysteem gekoppeld is. Een klant kan zo meteen naar de cloud scannen maar het systeem werkt ook andersom. Een hoofdkantoor kan bijvoorbeeld relevant promotiemateriaal voor een winkel ter beschikking stellen, waarna individuele winkels rechtstreeks vanuit de printer aan de bestanden kunnen zonder dat daar verder een computer aan te pas komt. Natuurlijk werken de slimme printers ook met follow me-systemen, waarbij printjobs aan gebruikers gekoppeld worden.

Klein bedrijf, grote mogelijkheden

Niet alleen de MC573 is uitgerust met het display en de software. De C542 biedt exact dezelfde functionaliteit net als de duurdere modellen uit de eveneens vernieuwde 800-reeks van A3-printers. “Zo kunnen bedrijven verspreid over al hun locaties en afdelingen printers plaatsen die het best bij de noden passen”, verduidelijkt Lee Webster, general manager voor Product Marketing bij OKI, “terwijl al die toestellen wel toegang hebben tot dezelfde functionaliteit.” “Het vernieuwde aanbod geeft organisaties van iedere omvang dezelfde mogelijkheden”, voegt Patrick Arnou, general manager van OKI Benelux, daar nog aan toe.

Nieuw portfolio

In de 800-reeks, die gericht is op plaatsen met veel werknemers en hogere printvolumes, maken de  C823, de C833 en de C843 hun intrede. Aan de lagere kant van het spectrum nemen instapmodellen  C332dn en MC363dn de fakkel van hun voorgangers over. Deze toestellen zijn niet uitgerust met de slimme functies van bovenstaande exemplaren. Tot slot vernieuwt OKI ook de high end A4-printers met de C612dn en C712dn.

[related_article id=”186841″]

De hele vernieuwing staat vooral in het teken van het slimme documentmanagementsysteem. “Dankzij de nieuwe toestellen zijn de slimme functies voortaan ook beschikbaar voor kleinere bedrijven”, aldus Webster. OKI gaat er prat op dat de lichte desktopmodellen van de 500-reeks en de geavanceerdere exemplaren uit de 600- en 700-reeks voortaan dezelfde mogelijkheden bieden. Ook de kwaliteit moet over de ganse line-up evenwaardig zijn. “De producten verschillen vooral op basis van de printvolumes en het aantal gebruikers waarvoor ze geschikt zijn”, verduidelijkt Webster nog.

OKI verdeelt zijn toestellen zoals steeds via een systeem van partners. Met het vernieuwde portfolio hoopt de Japanse printerspecialist vooral bedrijven uit de retailsector en de gezondheidszorg aan te spreken. Voor die verticale markten zouden de nieuwe printers heel wat efficiëntiewinst kunnen opleveren, aldus OKI. De focus op die specifieke markten is volgens ons de kracht van OKI. Daar kunnen andere bedrijven volgens ons iets van opsteken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business