Nieuws

Android Nougat 7.1 preview komt binnenkort naar Nexus

Google stelt een bètaversie van Android Nougat 7.1 beschikbaar in de komende weken. De update is bedoeld voor ontwikkelaars, maar iedereen kan deze binnenhalen op enkele voorwaarden.

 

Beeld: Asif Islam / Shutterstock.com

Google lanceert deze maand nog een previewversie van Android 7.1 voor ontwikkelaars. De update voor het besturingssysteem werd begin vorige week voorgesteld samen met de nieuwe Pixel smartphones. De Pixels zullen standaard geleverd worden met versie 7.1 wanneer de verkoop op 20 oktober start. De bètaversie biedt Nexus-eigenaars de kans om vroeg in te tekenen op het verbeterde OS, meerbepaald gebruikers van de Nexus 5X en 6P, en verder ook de Pixel C.

Android Nougat 7.1 bevat onder andere ondersteuning voor Google Daydream, het VR-platform van de zoekgigant. Daarnaast brengt de update vooral meer tools voor app-ontwikkelaars. Die krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid om shortcuts te bouwen voor hun apps, sneltoetsen die in de launcher van een smartphone verschijnen en gebruikers snel naar een bepaald onderdeel van een app brengen. Nougat 7.1 voorziet ook ondersteuning voor beeldtoestenborden, die toelaten om met stickers en gifs te werken in een app.

De volledige lijst van nieuwe functies in Nougat 7.1 is op de Developers blog te lezen. Om de update binnen te halen moeten geïnteresseerden zich aanmelden bij de Android Beta website. Wanneer de update precies beschikbaar zal zijn heeft Google niet laten weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business