Nieuws

Voortaan contactloos betalen in België met een smartphonetikje

Gebruikers van de Seqr-app kunnen vanaf vandaag over heel Europa contactloos betalen door middel van NFC. In België sprongen ketens als Ikea, Carrefour en Decathlon al op de kar.

Gebruikers van de Seqr-app kunnen vanaf vandaag over heel Europa contactloos betalen door middel van NFC. In België sprongen ketens als Ikea, Carrefour en Decathlon al op de kar.

Contactloos betalen met je smartphone lukt al langer in België, maar werkt meestal met een QR-code die je moet inscannen. Handiger, omdat je je portefeuille niet boven moet halen, maar nauwelijks sneller. Betalen met NFC is dat wel. Dankzij de NFC-chip in je Android-telefoon is het mogelijk om te betalen door simpelweg je toestel dichtbij een betaalterminal te houden. De technologie is vanaf nu ook in ons land dankzij betaaldienstverlener Seqr.

Tap & Pay

Om contactloos te betalen heb je enkel de Seqr-app nodig, waarin je de Tap & Pay-functie activeert. Om te betalen houd je je smartphone in de buurt van een terminal: is het bedrag minder dan 25 euro, dan gaat het geld automatisch van je rekening. Bij hogere bedragen vraagt de terminal je om je pincode. Het systeem werkt in bepaalde landen ook over de grens, waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk en het VK, en dat helemaal gratis.

Tegen 2020 overal

Vooralsnog blijft de technologie alleen beschikbaar voor Android-smartphones. iPhones hebben weliswaar ook de nodige NFC-chip om contactloos betalen mogelijk te maken, maar houden het systeem gesloten zodat gebruikers enkel met Apple Pay kunnen werken. Bovendien zijn niet alle betaalterminals compatibel met NFC; Belgen kunnen voorlopig enkel bij grote ketens als Carrefour, Ikea, Aldi, Decathlon, Inno en Starbucks contactloos betalen. Dat zou wel snel moeten veranderen, aangezien alle betaalterminals tegen 2020 NFC-compatibel moeten worden, aldus Seqr: “Volgens de voorschriften van de kaartnetwerken kunnen er na 2018 in Europa geen betaalterminals zonder contactloze technologie meer verkocht of geïnstalleerd worden.”

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Twinkle.be met de titel “Vanaf vandaag in België: contactloos betalen met je smartphone”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business