Nieuws

Zo krijg je de Google Assistant op jouw smartphone

Als jouw toestel reeds draait op Android 7 (al dan niet met custom ROM), kan je de Google Assistant ook draaien. De Pixel-beperking wordt zo omzeild.

Wie binnenkort een Pixel of een Pixel XL koopt bij Google krijgt van meet af aan de Android 7 Nougat-ervaring. Samen met het allernieuwste besturingssysteem voor Android krijgen Pixelaars ook exclusieve toegang tot de nieuwe Google Assistant. Die kan op zich hetzelfde als Google Now, maar beter en verfijnder. Voor mensen zonder Pixel blijkt er nu toch een manier te zijn om die nieuwe Assistant op de smartphone te krijgen.

[related_article id=”186992″]Dat gaat echter niet zomaar. Om te beginnen moet je toestel reeds beschikken over Android 7. Dat wil zeggen: alle Nexus-toestellen komen in aanmerking, maar ook toestellen waarvoor reeds een custom ROM bestaat op basis van Android 7 kunnen de assistent krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de OnePlus One waarvoor CyanogenMod 14 al beschikbaar is. (Hoe je dat doet, vind je hier.)

Vervolgens heb je root-toegang nodig op je toestel. Hoe je dat bekomt, hangt af van je toestel; raadpleeg hiervoor Google of een forum als XDA Developers. Uitgebreide instructies vind je in het artikel op XDA, of via Lifehacker.

Let wel: hiervoor moet je je bootloader vrijmaken en je telefoon rooten. Dat heeft twee belangrijke gevolgen: je verliest alle garantie op je toestel en er is de mogelijkheid dat je toestel ‘bricked’. Dat betekent dat je in feite met een dure baksteen zal rondlopen. Voer het proces enkel uit op eigen risico.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business