Nieuws

Samsung verliest 5 miljard euro aan Note 7

Samsung moet de kelk tot de bodem ledigen. Het fiasco van de Note 7 zal de komende twee kwartalen nog een grote invloed hebben op de winstcijfers.
bron: CristinaMuraca / Shutterstock.com

Het doek is gevallen voor de Samsung Galaxy Note 7, de schade kan worden opgemeten. Tot niemands verbazing zal die de komende maanden tot in de miljarden oplopen. Op 11 oktober bracht het bedrijf al een gereviseerd kwartaaloverzicht uit, waaruit bleek dat de onmiddellijke verlieskost opliep tot 2 miljard euro. Daarbij tellen we de kost van twee terugroepingsacties: een toen de oorspronkelijke problemen opdoken en een vorige week, toen ook de ‘gerepareerde‘ apparaten begonnen te ontploffen.

[related_article id=”186992″]Samsung verwacht echter dat daar de komende twee kwartalen nog eens een verlies van 3 miljard euro bovenop komt. 2 miljard voor het laatste kwartaal van dit jaar en 1 miljard voor het eerste kwartaal van 2017. Daarbij worden dan kosten voor de ‘recyclage‘ en schade aan het imago gerekend. Bovendien moeten winstprognoses worden bijgesteld aangezien de Note 7 nu een pure verliespost is.

Ondertussen blijven ook de aandelen klappen krijgen. Vorige week zakte de waarde van een Samsung-aandeel met maar liefst 8 procent. De afgelopen dagen klom het weer gestaag naar boven met 0,68 procent, maar het lijdt ook daar geen twijfel dat Samsung de gevolgen nog lang zal blijven voelen.

Volgens Reuters zal het hele Note 7-debacle nog verregaande gevolgen krijgen voor de leiding van het bedrijf. Een Amerikaans investeringsfonds grijpt de gebeurtenissen aan om op te roepen tot een grote herstructurering van wat, vandaag nog, het grootste bedrijf ter wereld is in handen van een familie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business