Nieuws

Facebookvideo’s voortaan te streamen via Chromecast

Ooit al eens het verlangen gevoeld om een facebookvideo op groot scherm af te spelen? Vanaf vandaag is het mogelijk met de Google Chromecast en de Apple TV.

Facebook wil dat je video’s kijkt op het netwerk, en stelt daarvoor zoveel mogelijk kanalen als het kan beschikbaar. Vanaf vandaag komen er daar twee meer bij: Google Chromecast en Apple TV. Dankzij de ondersteuning kan je facebookvideo’s rechtstreeks naar een tv te streamen. De functie is momenteel live op iOS en via web, Android volgt binnenkort.

Wanneer je een video activeert in je newsfeed op een smartphone, zal er een klein tv-symbool in de rechterbovenhoek verschijnen die je toelaat om de content te streamen naar een ondersteund apparaat. Het is mogelijk om, terwijl je een video op het tv-scherm afspeelt, verder te scrollen in je newsfeed en meer updates van je vrienden te lezen. Facebook stelt dat commentaren en reacties op een gestreamde video in realtime op je tv zullen verschijnen.

Facebooks video-ambities zijn geen geheim, en het sociale netwerk is niet te bedeesd om daar ook wat geld tegen aan te smijten. Zo heeft het een project lopen waarbij het reclame-inkomsten uit video’s deelt met enkele vooraanstaande merken, iets dat hen moet aansporen om meer filmpjes op het medium te publiceren. Voor Facebook Live taste het netwerk zelfs rechtstreeks in de geldbuidel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business