Nieuws

Samsung testte batterijen in eigen lab om iPhone voor te zijn

Tegen de gangbare praktijk in testte Samsung de batterijen van zijn Galaxy Note 7 zelf. Het deed dat om Apple voor te zijn.

In een rush om Apple voor te zijn, deed Samsung alles wat het kon. Met resultaat, zo leek het, want twee weken voor de iPhone 7 werd voorgesteld, verscheen de Samsung Galaxy Note 7 ten tonele. De haastige lancering leidde echter tot de gekende problemen met knallen en vuur. Nu blijkt uit een verslag van de Wall Street Journal dat Samsung wel erg ver ging om zo snel te kunnen lanceren.

[related_article id=”187155″]Zo zou Samsung de batterijen voor zijn vaandeldrager zelf getest hebben, in de eigen faciliteiten. Normaal gesproken gebeurt zoiets door een onafhankelijke partij; een gangbare praktijk waar alle andere fabrikanten zich aan houden, ook Apple, HTC, en bij uitbreiding Google. Dat Samsung een uitzondering kreeg van het Amerikaanse controleorgaan CTIA is dan ook opmerkelijk.

In de VS zijn 28 laboratoria gecertificeerd om batterijtesten uit te voeren. Die moeten nagaan of alle modellen voldoen aan de standaard die de IEEE heeft gesteld. Experts zijn van mening dat met een grondige, externe controle dit fiasco vermeden had kunnen worden, of op zijn minst opgelost.

De realiteit is nu dat Samsung zonder Note 7 zit, terwijl het zich moet haasten om aan te tonen dat het nog steeds een betrouwbaar merk is. De ontwikkeling van de Galaxy S8 is namelijk al bezig, terwijl Samsung nog steeds geen idee heeft waar het probleem zit. Als het zijn S8 wil kunnen bestempelen als veilig, dan zal het bedrijf toch eerst de oorzaak moeten achterhalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business