Nieuws

Nintendo geeft preview nieuwe console

Vandaag, donderdag, krijgen fans een exclusieve preview te zien van de Nintendo NX.

Vele Nintendo-fans wachten al enkele maanden ongeduldig in spanning. Wat is de Nintendo NX, de nieuwste console van het bedrijf dat ons Pokémon en Mario bracht, en hoe zal die eruit zien? Wat mogen we bovendien verwachten qua prestaties en games? In een tijd waarin de concurrentie zwaar inzet op extra krachtige consoles en 4K-gaming, weten we niet waar Nintendo op broedt.

[related_article id=”183774″]Dat zou vandaag, donderdag, kunnen veranderen. Om vier uur deze namiddag toont Nintendo namelijk een exclusieve preview van zijn nieuwe console. Lang zal die preview niet duren; naar verluidt wordt het een filmpje van slechts drie minuten. Voor meer zullen we wellicht moeten wachten tot volgend jaar – de Nintendo NS zal in maart 2017 op de markt verschijnen.

Het is onwaarschijnlijk dat Nintendo de trend van Microsoft en Sony zal volgen. Met vorige consoles en handhelds bewees het al dat het evenzeer kan lonen om in te zetten op de kwaliteit van games, in plaats van op de kwaliteit van het beeld. Momenteel doen er geruchten de ronde dat de nieuwe console deels ook een handheldconsole zal zijn, wat betekent dat de beeldkwaliteit vermoedelijk opnieuw van onderschikt belang zal zijn.

Woelige wateren

Nintendo moet hopen dat de NX een doorslaand succes wordt. De afgelopen jaren gaat het namelijk niet zo goed met de oude gamegigant. De Wii U wist geen potten te breken en ook aan Pokémon Go verdiende het bedrijf niet zo veel, ondanks wat het publiek initieel leek te denken. De toekomst moet het uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business