Nieuws

Video: Kijk hoe de nieuwe Tesla autonoom rijdt en parkeert

Naast de indrukwekkende video heeft het Elon Musk ook de nieuwe Autopilot-prijzen gelanceerd, en die zijn niet mals.

Vandaag hebben we al het nieuws gebracht dat vanaf nu elke Tesla die van de band rolt volledig autonoom kan rijden in de toekomst. De wagens bevatten acht optische camera’s, die tot op een afstand van 250 meter de omgeving kunnen analyseren in een radius van 360 graden rond de auto. Deze worden bijgestaan door twaalf ultrasonische sensoren die helpen met het identificeren van objecten. Verder is er ook nog de radar die helpt met het vaststellen van de omgeving en die deze kan “zien” ongeacht de weersomstandigheden.

Helaas heeft Tesla eerst een grootschalige studieronde nodig, voordat het een 100% autonome wagen wordt. Daarbovenop komt er ook een software update die niet goedkoop is. Wie de Enhanced Autopilot wil hebben, betaalt 5.600 euro bij lancering. Wil je de optie inschakelen na levering? 6.800 euro. De optie zal eind 2016 beschikbaar zijn, ongeveer wanneer de eerste wagens ook worden geleverd. Worst case heb je dus een auto die enkele weken of maanden geen Autopilot heeft, mocht Elon Musk zijn deadline niet halen.

Volledig autonoom rijden kost extra: 3.400 euro bij levering, of 4.500 euro na levering. Hierbij staat wel geen deadline. Verwacht de functie alvast niet voor 2018, en dat moet de wetgeving nog meewerken.

In tussentijd kan je al genieten van een demo hoe de toekomst eruit zou moeten zien met de volledig autonome update:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business