Nieuws

Samsung Galaxy Note 7 zorgt voor vertraging voor S8

Het hele Note 7-debacle heeft ook verregaande gevolgen voor de lancering van de volgende Samsung-vaandeldrager(s).

Dat de gevolgen van het Samsung Galaxy Note 7-fiasco verreikend zouden zijn, is geen verrassing. Stilaan wordt duidelijk hoe verreikend. Om te beginnen wordt duidelijk dat Samsung, een van de grootste familiebedrijven ter wereld, dringend moet bezinnen. De zoon van de huidige grote baas wil het bedrijf op korte termijn daarom transparanter maken. Verder zullen vooral toekomstige smartphone-vaandeldragers het juk voelen.

Haast en spoed

Samsung staat gekend als geheimzinnig bedrijf dat zijn interne zaken liefst zo houdt. De nasleep van wat er met de Note 7 gebeurde, blijkt echter te ingrijpend om toe te dekken met één deksel. Stilaan komt naar buiten wie verantwoordelijk wordt geacht, namelijk het hoofd van de mobiele afdeling, DJ Koh, en de zoon van de CEO, Lee Jae-Yong.

[related_article id=”186992″]Die laatste ijvert nu voor een herbronning van het bedrijf dat hij later zal erven. Dat neemt niet weg dat de twee mannen samen het plan bedachten om alle Note 7 toestellen zo snel mogelijk terug te roepen en opnieuw de wereld in te sturen. Allemaal zonder dat er binnen het bedrijf consensus was over waar het batterijprobleem nu juist zat. De gehaastheid van Samsung zorgde er uiteindelijk voor dat de Note 7 uit de rekken werd gehaald.

Een deel van de gezochte herbronning lijkt te worden dat het bedrijf niet zich langer zal haasten om de concurrentie voor te zijn. De Galaxy S7 moest klaar zijn voor MWC in februari van dit jaar, om andere Android-vaandeldragers voor te zijn, de Note 7 moest klaar zijn voor de iPhone 7 uitkwam, en de teruggeroepen toestellen moesten zo snel mogelijk weer in het wild vrijgelaten worden.

Oorzaak ontdekken

Als gevolg zit Samsung nu met geweldige imagoschade en werd de ontwikkeling van het volgende toptoestel, de S8, twee weken stilgelegd. Op zich lijkt dat geen lange periode, maar in de ontwikkeling van een toptoestel dat klaar moet zijn in februari is dat significant genoeg om er zeker van te zijn dat Samsung de deadline zal missen.

Samsung zegt over de vertraging dat het al zijn middelen en mankracht investeert in het vinden van de oorzaak die de Note 7 plaagde. Die vinden zal hoofdzakelijk zijn om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden en het imago op te poetsen. Wie kan immers een fabrikant vertrouwen die daar niet in slaagt; want wie kan ons verzekeren dat dat met het volgende toestel niet opnieuw gebeurt?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business