Nieuws

Microsoft Surface-event: zo volg je de aankondigingen live

Microsoft organiseert vandaag om 16 uur een persevenement in New York met nieuws over Windows 10 en de Surface-hardware. Je kan de aankondigingen live volgen.
Bron: pio3 / Shutterstock.com

Microsoft CEO Satya Nadella betreedt vandaag om 16 uur onze tijd het podium in New York voor een persevenement waar Windows 10 en de Surface-lijn centraal staat. Je leest het nieuws zodra het bekend is op deze website, maar kan het evenement ook zelf volgen via de livestream van Microsoft.

De verwachting is dat Microsoft de sluier zal lichten van een nieuwe Surface all-in-one pc, waarde voorbije maanden al verschillende geruchten over opdoken. De all-in-one zou op een scharnier staan, zodat je hem als een tekentablet kan platleggen om met een stylus te ontwerpen. Die focus op creativiteit kwam ook al naar voren in de vernieuwde Paint-app die onlangs werd gelekt. Verder zullen er ook verschillende accessoires voor deze nieuwe pc worden gelanceerd. Opvolgers voor de Surface Book en Surface Pro 4 worden pas volgend jaar verwacht.

Verder verwachten we ook meer nieuws over twee grote updates voor Windows 10, waarvan de eerste voor maar volgend jaar gepland zou staan. Een aantal nieuwe functies die er zitten aan te komen, zoals personaliseerbare gestures voor trackpads, kunnen nu al worden getest door Windows Insiders. Ook de introductie van Windows Holographic wordt verwacht met de update begin volgend jaar, dus mogelijk komen we daar vandaag meer over te weten. Ook de HoloLens zelf zal wellicht weer op het toneel verschijnen om te demonsteren hoever de technologie ondertussen staat.

Tot slot zou Microsoft ook aan een “HomeHub” werken voor Windows 10, waarmee je de slimme toestellen in huis vanop een centrale plaats kan bedienen. Aansluitend zou het bedrijf volgens Windows Central een concurrent voor de Amazon Echo en Google Home onthullen op basis van spraakassistent Cortana.

Klik hier om de persconferentie vanaf 16 uur live te volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business