Nieuws

Samsung Galaxy S8 al 2 maanden uitgesteld

De Note 7 blijft Samsung achtervolgen: de oorzaak van de batterijproblemen is nog steeds niet gekend, dus loopt de S8 vertraging op. Samsung loopt zo de primeur van het jaar mis.
Beeld: Android Authority

De voorbije jaren was Samsung op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona steeds de eerste om zijn nieuwste vaandeldrager voor te stellen – een eerste plaats die het dit jaar deelde met LG. De Galaxy S6 en S7 zagen het licht op MWC en de bedoeling was dat dat volgend jaar ook het geval zou zijn voor de nieuwe S8. Omdat Samsung nog steeds geen idee heeft waarom zoveel Note 7-toestellen ontploften, wordt die datum nu opgeschoven.

[related_article id=”187047″]De Galaxy S8 zal zo met twee maanden vertraging gelanceerd worden in april. Grote concurrenten van Samsung krijgen zo vrij spel om met de primeur van eerste flagship van het jaar aan de haal te gaan. De kans is groot dat die strijd zich zal afspelen tussen LG en HTC (dat dit jaar er eveneens vroeg bij was).

Rampjaar

De Galaxy S8 moet een statement worden dat Samsung bevestigd in zijn positie als marktleider. Het kan zich dan ook niet permitteren dat er iets misloopt met het toestel. Zolang de oorzaak van de ellende niet gekend is, zal het toestel waarschijnlijk gewoon niet verschijnen. De nieuwe S8 zal Samsungs eerste eigen slimme assistent bevatten, evenals een scherm-body-ratio van 90 procent, wat het toestel bijna bezelloos maakt.

Naast de vele smartphoneperikelen zit Samsung bovendien tot de nek in een omkoopschandaal in zijn thuisland Zuid-Korea. Daar werd onlangs de kabinetschef van de Koreaanse president uit zijn ambt gezet, samen met enkele hooggerankte medewerkers. De kantoren van Samsung werden daarbij overhoop gehaald om te kunnen bewijzen dat het bedrijf vier miljoen dollar heeft betaald aan de dochter van een vertrouwenspersoon van de president. De zaak is nog hoogst onduidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business