Nieuws

Microsoft dicht lek dat door Google werd ontdekt

Microsoft heeft een patch klaar voor het lek in Windows dat Google een week geleden iets te snel onthulde. Zo snel mogelijk updaten is de boodschap.

Op woensdag 16 november 2016 organiseert ZDNet samen met Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Business Continuity. Meer informatie vind je hier.

Zoals beloofd heeft Microsoft een patch afgewerkt voor de kwetsbaarheid die Google een week geleden wereldkundig maakte. Die aankondiging schoot bij Microsoft in het verkeerde keelgat door de snelheid ervan.

De patch ruimt kwetsbaarheden in verschillende versies van Windows op, van Vista tot Windows 10. Heb je de verjaardagsupdate geïnstalleerd en gebruik je een up-to-date browser, dan zit je waarschijnlijk veilig. Alle andere Windows-gebruikers wordt aangeraden om zo snel mogelijk de patch binnen te halen, aangezien men weet dat het lek geëxploiteerd wordt door hackers. Deze maakt deel uit van patch tuesday, Microsofts maandelijkse uitrol van security-updates.

Het lek in kwestie was eigenlijk een combinatie van bugs in Windows en Adobe Flash. Google stuitte op de potentiële exploit en bracht beide bedrijven eerst privé op de hoogte. Tien dagen later besloot het om ook het grote publiek op de hoogte te stellen, omdat de bug ook effectief door hackers werd gebruikt. Voor Flash was er ondertussen een patch, Microsoft had echter nog geen oplossing klaar voor het lek aan zijn kant. Het liet toen bij monde van topman Terry Myerson weten dat het teleurgesteld was in Google, dat zo zorgde voor “een potentieel risico voor onze klanten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business