Nieuws

Samsung gokt op slimme auto’s met Harman overnamebod van 8 miljard dollar

Hiermee is het de grootste overname in de geschiedenis van Samsung. De Koreaanse gigant hoopt de deur te forceren naar heel wat slimme auto’s waar Harman vandaag uitdrukkelijk aanwezig is.

Samsung heeft aangekondigd dat het Amerikaans audiobedrijf Harman overneemt in een ‘all-cash’-deal die in totaal 8 miljard dollar waard is. Hiermee wordt Harman het duurste bedrijf dat Samsung ooit heeft overgenomen en plaatst het zichzelf in de spits van de auto-industrie. Harman is namelijk een belangrijke partner van vele autofabrikanten op vlak van infotainment. Net deze tak wordt steeds belangrijker voor technologiebedrijven omdat auto’s slimmer en ‘connected’ worden.

Samsung acht dat zijn expertise in connectiviteit, inclusief 5G, interfaces, schermtechnologie en beveiliging Harman enkel sterker kan maken. Harman heeft naast autotechnologie ook een heleboel merken aan boord zoals JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity en Revel. Verder heeft het ook licenties om Bowers & Wilkins en Bang & Olufson in de auto-industrie te integreren. Samsung neemt hiervan alles over.

[related_article id=”187889″]Door deze overname wil Samsung graag de deur open breken binnen de auto-industrie waar andere bedrijven hebben gefaald. Het plaatst zichzelf hiermee op de voorgrond naast Apple en Google. Hoewel technologiebedrijven in de autowereld vooral focussen op de autonome wagen, is het infotainmentsegment een pak lucratiever om snel geld te verdienen nu die systemen sterk evolueren.

Niet toevallig kwam eerder dit jaar het nieuws binnen dat Apple zijn plannen afbouwde om een volledig eigen elektrische wagen te bouwen, en meer te focussen op het ‘slimme’ gedeelte van de auto. Samsung volgt die weg nu ook, maar heeft dankzij de overname ineens een flink marktaandeel binnen. Harman had namelijk nog maar enkele maanden geleden een akkoord met Fiat Chrysler en General Motors om alle infotainment te ontwikkelen. Op 30 juni 2016 had het voor meer dan 24 miljard dollar aan bestellingen binnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business