Nieuws

Huawei weigerde Google Pixel na ruzie over merknaam

Tijdens de geruchtenronde voor de bekendmaking van de Google Pixel was er sprake van een samenwerking met Huawei. Die laatste weigerde vanwege een opvallende reden.

Liet Huawei een mooie kans liggen? De smartphonefabrikant heeft toegegeven dat het onderhandelde met Google om de nieuwe Pixel-smartphones te bouwen. Die gesprekken sprongen af omdat Huawei zijn merknaam niet op de toestellen zou mogen plakken, zo bevestigde Colin Giles, vicedirecteur van consumentenzaken bij de fabrikant.

[related_article id=”188019″]Google wilde voor zijn Pixels absoluut vermijden dat een ander merk zijn naam op de toestellen zou plakken. Uiteindelijk zijn de toestellen gebrandmerkt met ‘Made by Google’, wat impliceert dat de zoekreus alles zelf heeft gedaan, maar we vermoeden dat die merkgeving er pas kwam nadat de gesprekken met Huawei afsprongen.

Huawei weigerde uiteindelijk omdat het zichzelf niet wou laten afdalen tot een fabrikant die alleen smartphones bouwt in opdracht van een ander. Nochtans verwachtte iedereen dat de samenwerking tussen beide merken enkele jaren zou duren nadat de Nexus 6P zo’n succes was. De 6P bleek echter het eerste en enige wapenfeit van beide bedrijven.

De Pixel-toestellen worden nu gebouwd door HTC, maar ook die laatste heeft op het eerste zicht niets te maken met het merk ‘Made by Google’. Een drijfveer voor HTC was mogelijk de geldproblemen die de fabrikant al enkele jaren ondervindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business