Nieuws

Dit heb je nodig voor Windows 10 VR

Microsoft heeft bekend gemaakt wat je nodig hebt om te kunnen genieten van zijn Virtual Reality-ervaring. Het gaat om beduidend minder dan voor een Vive of Rift.

Het doorbraakjaar van virtual reality zal worden afgesloten door Microsoft. Het ‘softwarebedrijf’ geeft op een evenement in december meer uitleg over zijn eigen Windows 10 VR-headset, maar geeft geïnteresseerden nu al de kans om na te gaan of hun computer klaar is om VR te draaien. Opvallend genoeg heb je beduidend minder rekenkracht nodig dan bij een Oculus Rift of een HTC Vive.

[related_article id=”187587″]Concreet heb je 4 GB RAM-geheugen nodig, een usb 3.0-poort, een grafische kaart die DirectX12 ondersteunt en 4 CPU-kernen, waarbij dual-cores met hyperthreading ook ondersteund worden. In principe heb je volgens Microsoft hiermee genoeg om “de meeste ervaringen” te kunnen spelen. Ook hier geldt dus: heb je meer kracht tot je beschikking, dan zal je meer/betere spellen en ervaringen kunnen draaien.

Microsoft bouwt zijn VR-platform uit in zijn reeds bestaande Windows Holographic, het platform dat ook gebruikt wordt voor de Hololens. In de nieuwste testbuild van Windows vind je reeds de ‘First Run’-app die je computer test op de benodigde hardware. De Windows VR-bril zal beschikbaar worden voor een prijs van 300 dollar, wat hem ongeveer tien keer goedkoper maakt dan de Hololens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business