Nieuws

Google Pixels krijgen Nexus-functies

In een volgende update voor de Pixel-toestellen zullen enkele veelgevraagde functies hun opwachting maken. Ze waren eerder al te vinden op eerdere Nexus-toestellen.

Google plant in een volgende update de software van zijn nieuwste high-end toestellen te verbeteren. Daarbij horen ook twee functies die eerdere Google-toestellen zoals de Nexus 6P al hadden, maar tot dusver ontbraken op de Pixels: ‘double-tap’ en ‘raise-to-wake’.

Het is functionaliteit die niet alleen bij enkele Nexus-toestellen standaard is, maar evenzeer bij telefoons van Motorola en OnePlus. Als je dubbeltikt, springt het scherm aan, waardoor je snel kan nagaan of je nieuwe meldingen hebt. De andere functie doet eveneens wat hij belooft: tot leven komen wanneer je het toestel opheft.

Die tweede functie wordt voornamelijk toegevoegd omdat Apple recent dezelfde functionaliteit toevoegde aan zijn iOS-software. Aangezien Google zijn Pixel en Pixel XL wil positioneren als ideale iPhone-vervanger, mag die dus niet ontbreken. De software is momenteel al beschikbaar in Canada en wordt de komende weken ook losgelaten in de rest van de wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business