Nieuws

NASA wil nog 5 keer iemand jaar lang in de ruimte

Op die manier wil het meer gegevens bekomen vooraleer het iemand naar Mars stuurt. Voor de experimenten kunnen beginnen staan er nog vraagtekens bij de plannen van Trump.

NASA wil de komende acht jaar nog vijf maal een mens een jaar lang onderbrengen op het ISS. Op die manier wil de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie gegevens verzamelen over het menselijk lichaam en een langdurig gebrek aan aardse omstandigheden. Voor de experimenten kunnen beginnen moet er eerst duidelijkheid zijn rond de plannen en budgetten die de nieuw verkozen president Donald Trump heeft voor NASA.

[related_article id=”184484″]Dit jaar keerde astronaut Scott Kelly terug van zijn jaar in de ruimte. Dankzij zijn tweelingbroer, die gewoon op aarde bleef, kon NASA nadien vaststellen hoe gewichtloosheid en ruimtestraling een menselijk lichaam beïnvloeden. De verschillen waren significant, en dan moet je weten dat een baan om de aarde nog iets helemaal anders is dan een echte missie door de kosmos.

Gezellig druk

NASA heeft naast de data die Kelly aanbracht nog veel meer informatie nodig voor het een mens richting Mars wil sturen. Vanaf 2024 is het voortbestaan van het ISS echter niet meer in handen van NASA, aangezien het ruimtestation dan waarschijnlijk wordt overgedragen aan een privé-organisatie. NASA moet dus snel zijn.

Daardoor zou het kunnen dat meerdere missies van een jaar elkaar zullen overlappen. Iemand voor twee jaar of nog langer naar boven sturen, ziet de ruimteorganisatie dan weer niet zitten omdat dat het rotatieschema van aanwezige bemanningsleden danig in de war zou sturen. NASA heeft dus nog wat planwerk voor de boeg voor het de volgende mens voor een jaar de ruimte instuurt; dat kan vanaf 2018.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business