Nieuws

Ransomware saboteerde Amerikaanse trams

Het afgelopen weekend slaagde een hacker erin om het ticketsysteem van het stedelijk openbaar vervoer in San Francisco te gijzelen.

Pendelaars die gebruik wilden maken van het openbaar vervoer in San Francisco stootten tijdens het weekend op een verrassing. De San Francisco Municipal Railway (MUNI) kreeg een cyberaanval te verwerken vrijdagnamiddag.

Reizigers die een ticket wilden kopen voor een tram, metro of bus via een van de machines werden begroet met de boodschappen “buiten werking” of “metro gratis”. Zij konden zaterdag en zondag gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, omdat het ticketsysteem gekaapt was. De werking van de voertuigen van het stedelijke netwerk was niet beïnvloed door het digitale euvel.

Volgens verslagen zou op bepaalde computerschermen van het tramsysteem dit bericht te lezen zijn geweest: “You hacked, ALL Data Encrypted. Contact For Key(cryptom27@yandex.com)ID:681 ,Enter.” Een woordvoerder van MUNI liet alvast verstaan dat aan een oplossing werd gewerkt, maar meer details over het voorval zijn niet bekend gemaakt. De hackersboodschap wijst in de richting van een ransomware-aanval.

The Verge stuurde gisteren een e-mail naar het adres van de hacker. Deze antwoordde met een onsamenhangende boodschap en verklaarde dat hij/zij nog geen bericht van een verantwoordelijke van het MUNI had ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business