Nieuws

Binnenkort eindelijk 4G-internet op alle vliegtuigen

Tegen 2022 zullen de helft van alle vliegtuigen uitgerust zijn voor internetontvangst. Vanaf volgend jaar wordt het systeem al in gebruik genomen.

Nokia, Deutshe Telekom, Thales en Immarsat hebben hun testproject afgerond: internet tijdens een vliegreis werkt. Tegen 2022 moeten passagiers op zowat de helft van alle vliegtuigen verbinding kunnen maken met het internet. De technologie wordt momenteel verspreid en zal vanaf volgend jaar in gebruik worden genomen. Tegen 2020 moeten de inkomsten hieruit voor maatschappijen al één miljard dollar bedragen.

[related_article id=”180755″]De vier bedrijven die de verwezenlijking mogelijk maakten waren sedert 2015 bezig aan testprojecten. Die speelden zich af in het Britse luchtruim en maakten gebruik van geostationaire satellieten (wat wil zeggen dat deze de baan van de aarde volgen om zo te allen tijde dezelfde positie tegenover de aarde aan te houden) en antennes op de grond. Momenteel zijn er in de 28 Europese lidstaten al 300 antennes van Deutsche Telekom en Nokia om het systeem in de toekomst te ondersteunen.

De testen werden uitgevoerd door middel van videogesprekken tussen twee vliegtuigen. Daarbij werd gebruik gemaakt van een specifiek EAN (European Aviation Network) LTE; dat is een bijzondere variant van LTE die ontvangers kan bereiken die zich voortplaatsen tegen 1.200 km/u en een bereik kent tot 150 kilometer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business