Nieuws

Microsoft, Youtube, Facebook en Twitter bestrijden samen terrorisme

De vier technologiebedrijven gaan samen een database van terroristische beeldmateriaal aanleggen, om deze beter en sneller te filteren.

Microsoft, Youtube, Facebook en Twitter slaan de handen in elkaar om terroristische propaganda van hun websites te weren. De vier Amerikaanse technologiebedrijven zullen daarvoor gebruik maken van een gedeelde databank waarin ze eerder geweigerde content bewaren onder de vorm van versleutelde hashes. Die unieke digitale code maakt het makkelijker om dezelfde beelden op andere platformen te identificeren en te verwijderen.

De vier hebben hun intenties publiek gemaakt via een gezamenlijk persbericht. “Er is geen plaats voor content die terrorisme promoot op onze gehoste consumentenservices,” zo staat er te lezen. “We hopen dat deze samenwerking leidt tot meer efficiëntie.” Voor de bedrijven in kwestie is het geen nieuw procédé, ze lanceerden een jaar geleden al een gelijkaardig initiatief rond de verspreiding van kinderporno.

Elk van de meewerkende bedrijven zal op zich beslissen welke content in de databank terecht komt. Daarnaast stellen ze in het persbericht dat de databank niet bindend is: speurt men een match op, dan zal deze niet automatisch verwijderd worden. “Elk bedrijf zal zijn eigen beleid en definities van terroristische content blijven volgen om te bepalen of content verwijderd moet worden wanneer er een match met een gedeelde hash is gevonden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business