Nieuws

Belgische koptelefoon StringPad laat je virtuele bewegingen voelen

De StringPad dompelt je helemaal onder in spellen en films door je de geluiden en muziek daadwerkelijk te laten voelen.

Door virtuele brillen, resoluties die steeds hoger worden en een betere audiokwaliteit, worden we meer en meer ondergedompeld in spellen, films en muziek. Toch worden nog steeds niet al onze zintuigen geprikkeld. Zo ruik je het gras dat je tijdens een spel doorkruist niet en voel je het niet wanneer een monster je vanachter bespringt.

De Belgen Partick Villas en Jean-Pierre Geelen zijn beide designers van verschillende succesvolle producten en zijn de uitdaging aangegaan om het tweede probleem van de baan te helpen. De uitvinders startten in 2012 met een eerste concept, waarna ze verschillende manieren onderzochten om je bewegingen te doen voelen tijdens spellen en films. Ze kwamen uiteindelijk op het idee om een beweigingssimulerende koptelefoon te ontwikkelen, die StringPad werd genoemd.

Bone conductors

De StringPad-technologie combineert dynamische luidsprekers met ingebouwde bone conductors. Deze bone conductors geven geluidstrillingen via beengeleiding door aan je binnenoor. Een tweewegsversterker zorgt ervoor dat elk signaal apart wordt versterkt. Eén signaal wordt gebruikt voor het geluid, terwijl de andere voor vibraties zal zorgen. Dankzij de speciaal ontworpen versterker kunnen beide signalen apart worden aangestuurd.

De koptelefoon heeft langs beide zijdes twee cirkelvormige structuren. De voorste cirkels zijn de traditionele kleppen van een koptelefoon, welke je op je oren dient te plaatsen en waar muziek en geluid uitkomt. De achterste cirkels zitten op je schedel en kunnen vibraties doorgeven. Dankzij deze vibraties voel je ieder geweerschot tijdens een schietspel. Met name wanneer je de koptelefoon combineert met een VR-bril zal je volledig worden ondergedompeld in de ervaring.

De vibraties zorgen er echter niet alleen voor dat je spellen levensechter worden. Wanneer je muziek beluistert met de hoofdtelefoon zal je bassen daadwerkelijk kunnen voelen. Dit gevoel is vergelijkbaar met het effect van een krachtige woofer in een groter audiosysteem.

Kickstarter

Momenteel kan je het project steunen op Kickstarter. De ontwikkelaars van de StringPad hopen in totaal 180.000 euro te verzamelen en willen tegen augustus 2017 van start gaan met leveringen. Er zijn twee versies van StringPad beschikbaar. De StringPad Classic heeft een adviesprijs van 348 euro en de Tank Special Edition kan je op de kop tikken voor 369 euro. Wie het project op Kickstarter steunt, kan een StringPad in handen krijgen voor minder geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business