Nieuws

Microsoft wil dat Hololens je tweede geheugen wordt

Microsoft heeft een patent ingediend dat de mogelijkheid uiteenzet om van de Hololens een handig hulpmiddel te maken om te allen tijde te weten waar je spullen zich bevinden.

Op dit moment is de Hololens nog niet klaar om de consumentenmarkt te veroveren, maar dat houdt Microsoft niet tegen om patenten in te dienen voor mogelijke toepassingen die de augmented reality-bril kan vervullen. De rol van een tweede geheugen, bijvoorbeeld, die ondersteuning biedt voor wispelturige herinneringen en belangrijke voorwerpen trackt.

Anticiperen op verstrooidheid

Het patent toont dat Microsoft de mogelijkheden van de headset niet beperkt tot het projecteren van beelden in je omgeving. In de tekst van het patent legt het bedrijf uit hoe de bril voorwerpen zou kunnen in de gaten houden die voor jou van waarde zijn. Zo zou het onder andere een oogje kunnen houden op je autosleutels en je precies kunnen vertellen waar je deze het laatst hebt achtergelaten, zodat je nooit meer gefrustreerd op allerlei plaatsen moet gaan zoeken wanneer je ze kwijt bent.

In het begin zal een gebruiker de bril zelf moeten wijzen op voorwerpen die van belang zijn, maar na een tijdje moet de Hololens zelf kunnen bepalen wat belangrijk is. Zo zal de headset uiteindelijk kunnen anticiperen op je acties; vertrek je thuis naar je werk zonder je laptop of je smartphone die je normaal wel meeneemt, dan geeft de bril je een seintje.

Vraagtekens

De functie is op dit moment nog puur hypothetisch. De bril is in principe beschikbaar voor ontwikkelaars en consumenten, maar er zijn er nog wat technische hordes te nemen vooraleer de bril de beloftes van augmented reality echt kan waarmaken. Bovendien veronderstelt Microsofts patent ook dat gebruikers de bril quasi constant op hun neus zouden hebben staan, en kan je je ook vragen stellen bij het feit dat het apparaat continu informatie zou tracken over de voorwerpen om je heen.

arhololensmicrosoftpatent

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals