Nieuws

HTC lanceert nieuwe U Ultra met een vleugje artificiële intelligentie

HTC breidt zijn portfolio uit met een nieuwe smartphonereeks en introduceert twee nieuwe toestellen: premium telefoon HTC U Ultra en de goedkopere HTC U Play. De fabrikant zet in op een luxueus design en AI.

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC blaast nieuw leven in zijn portfolio met het debuut van de HTC U-reeks. Twee nieuwe smartphones zullen in maart op de markt verschijnen: de HTC U Ultra en de HTC U Play. Een opvallend design en een eigen AI-assistent zijn de publiekstrekkers van de kersverse smartphonelijn.

HTC U Ultra

Met de HTC U Ultra voegt de fabrikant een vers vlaggenschip toe aan zijn line-up. De premiumtelefoon heeft een 5,7 inch LCD-scherm met QHD-resolutie en een tweede display zoals we dat ook al zagen bij de LG V20. Binnenin zit een Qualcomm Snapdragon 821, op dit moment de krachtigste mobiel chip verkrijgbaar. De telefoon krijgt 4GB RAM als werkgeheugen mee en twee opslag-opties: 64 GB of 128 GB, uitbreidbaar met een microSD-kaartje tot 2 TB.

Wat in het oog springt is het design: het toestel bestaat volledig uit glas. Het is een ontwerp dat de fabrikant Liquid Surface gedoopt heeft en dat de sensatie van vloeibaarheid moet oproepen, zowel visueel als bij het vastnemen van de smartphones. Daarnaast trekt HTC de AI-kaart met de HTC Sense Companion. Deze geïntegreerde assistent moet je smartphone intelligenter maken: het leert je gewoontes aan en kan je nuttige informatie verstrekken. Software van dienst is Android 7.0.

Verder legt HTC nadruk op scherpe selfies bij de U Ultra: de front-camera beschikt over 16 MP en een uitgebreid assortiment aan software-tools om het resultaat nadien op te smukken. De primaire camera moet het doen met 12 MP, al kan deze wel bogen op OIS en phase detection autofocus. Er is een vingerafdrukscanner en de batterij is een fatsoenlijk 3.000 mAh die Quickcharge 3.0 ondersteunt. Net als de iPhone 7 en de Lenovo Moto Z dumpt HTC op beide U-telefoons de audio-jack ten voordele van USB-C. Het instapmodel van de HTC U Ultra krijgt een prijskaartje van 749 dollar mee, de euro-variant is nog niet bekend.

HTC U Play

De HTC U Play is een kleinere, minder krachtige en waarschijnlijk betaalbare (de kostprijs is nog niet bekend) versie van de U Ultra. Je krijgt een 5,2 inch Full HD-scherm. Opvallend is dat HTC U Play op vlak van megapixels een betere primaire camera krijgt die 16 MP levert, al is de aperture iets groter (f/2.0 in plaats van f/1.8). De selfie-camera is identiek aan die van de U Ultra. Qua opslag is er keuze uit een 32 GB of 64 GB-model, en ook de RAM is variabel tussen 3 of 4 GB. Uitbreiden gaat ook hier tot 2 TB. De motor van de smartphone is een pak minder krachtig dan het vlaggenschip: in plaats van een Snapdragon is HTC gegaan voor een MediaTek Helio P10. Ook de software neemt een stap terug: de U Play krijgt Android Marshmallow mee en geen Nougat maar de Sense Companion tekent present. De verkleinig is doorgetrokken tot de batterij, die een capaciteit van 2.500 mAh bezit.

HTC zal zowel de HTC U Ultra als de HTC U Play op 2 maart in België in de rekken leggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business