Nieuws

Alle details over de nieuwe Nintendo Switch

Eindelijk weten we alle details rond de Nintendo Switch: prijs, lanceringsdatum, online abonnement, Zelda en Mario.

Nintendo heeft afgelopen nacht een wereldwijde persconferentie gehouden in Tokyo waar het eindelijk een heleboel extra informatie heeft gegeven over zijn gloednieuwe Nintendo Switch. Ze begonnen direct met het belangrijkste: de prijs. De Nintendo Switch gaat voor 299 dollar over de toonbank gaan. Geen europrijzen, geen woord over verschillende opslagcapaciteiten (standaard 32 GB), gewoon deze prijs. Update 13/01/2017, 10u: Amazon.fr biedt de Nintendo Switch momenteel als pre-order aan voor 349,99 329,99 euro. Op bol.com betaal je 309 euro. 

3 maart wel/niet bij ons

De lanceringsdatum staat nu op 3 maart voor zowat heel de wereld, maar Nintendo liet Europa onwetend achter. De Switch is vanaf 3 maart beschikbaar in ‘major EU countries’. We vermoeden dat België en Nederland uit de boot zullen vallen en dat we bij onze grote buurlanden Duitsland of Frankrijk zullen moeten aankloppen. Pre-orders starten in Japan op 21 januari. De rest van de wereld moet nog op een specifieke pre-orderdatum wachten.

Update 13/01/2017, 12u: Nintendo heeft ondertussen een lijst gedeeld van alle Europese landen waar de Switch vanaf 3 maart beschikbaar zal zijn: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Guernsey, Hongarije, Ierland, Italië, Jersey, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Man, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, San Marino, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Op dezelfde dag wordt het systeem ook uitgebracht in Zuid-Afrika.

De Nintendo Switch is vanaf 3 maart beschikbaar in ‘major EU countries’. Hopelijk vallen België en Nederland niet uit de boot.

Wil je een console uit Japan of Amerika importeren? De Nintendo Switch is de eerste console van de Japanse spellengigant die volledig regiovrij is. Dit betekent dat je spellen van over de hele wereld kan spelen op elk toestel, waar je ook bent of het toestel hebt gekocht.

In de doos

Bij de lancering zal je uit twee kleurvariaties kunnen kiezen: grijs of neon blauw/rood. Standaard zitten er heel wat accessoires in de doos van de Nintendo Switch:

Online abonnement

De Nintendo Switch werkt met een abonnement voor wie online wil spelen, net zoals Sony en Microsoft doen met de PlayStation 4 en Xbox One. Hoeveel het abonnement gaat kosten heeft Nintendo nog niet bekend gemaakt, maar de dienst is sowieso gratis tot de herfst van dit jaar. We vermoeden dat Nintendo eerst gaat kijken hoe de dienst wordt ontvangen en waar er nog aan moet worden gesleuteld. Van zodra dat in orde is, zal vermoedelijk de prijs bekend worden gemaakt en de testperiode eindigen.

De betalende dienst bevat elke maand een NES- of SNES-spel dat je die maand gratis kan spelen. Daarnaast genieten abonnees van exclusieve digitale kortingen op bepaalde spellen.

Autonomie + connectiviteit

De Nintendo Switch krijgt een 6,2 inch capacitief scherm (1.280 x 720 pixels) mee en een autonomie tussen de 2,5 uur en 6 uur, afhankelijk van het type software en de gebruiksomstandigheden. Een high-end spel zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild mag je volgens Nintendo schatten op 3 uur autonomie. Gelukkig krijgt de Switch een USB-Type-C-aansluiting aan boord. Zo kan je dankzij een powerbank toch nog wat extra uren uit de spelconsole persen wanneer je langer onderweg bent.

Gelukkig krijgt de Nintendo Switch een USB-Type-C-aansluiting aan boord zodat je een powerbank kan meenemen voor langere speelsessies.

Er is geen ethernetaansluiting beschikbaar op de tablet of docking station. Daarvoor moet je een ethernet adapter kopen. Standaard is er enkel connectie via wifi mogelijk. Lokaal kunnen tot 8 verschillende Nintendo Switch-consoles met elkaar worden verbonden via wifi. De Switch krijgt 32 GB opslagcapaciteit, uitbreidbaar via microSDXC-kaartjes.

Geen specificaties

[related_article id=”210672″]

In klassieke Nintendo-stijl focust het bedrijf op de spelervaringen, en niet op specificaties. Tijdens de presentatie werd er met geen woord gerept over type processor, wifi-chip, kloksnelheden, grafische chip, etc. Daarvoor gaan we nog even moeten wachten om 100% bevestiging te krijgen wat er effectief in de Nintendo Switch zit qua hardware, als Nintendo dat ooit wil meedelen met ons voor de lanceringsdatum.

Joy-Con controllers

De verwijderbare Joy-Con controllers kan je gebruiken voor lokale multiplayer en hebben elk een joystick, vier drukknoppen en twee schouderknoppen. Elke Joy-Con heeft ook een accelerometer, wat ons direct aan de Wii doet denken. De rechter Joy-Con heeft een AR-camera die kan zeggen hoever je hand is verwijderd van de controller en welke gebaren je maakt. De linkse Joy-Con heeft een NFC-lezer om Amiibo-data uit te lezen.

De belangrijkste feature is HD Rumble volgens Nintendo. Hiermee zou je veel meer voelen dan bij klassieke rumble-controllers. Moeilijk om te geloven, maar een hands-on in de komende weken zal dat moeten bevestigen. Beide Joy-Con kan je aan een externe controller klikken.

Zelda bij lancering

[related_article id=”210235″]

Ondanks dat de Nintendo Switch lanceert op 3 maart, is er weinig bekend over de lanceringstitels. De enige die we weten zijn Arms, 1 2 Switch en The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Alle andere titels die werden getoond, verschijnen pas later op het jaar of hebben nog geen launchdatum. Nintendo claimt dat er al meer dan 80 spellen in ontwikkeling zijn voor de Nintendo Switch. Over Indie-games en een bijhorend platform hield de Japanse gigant het opvallend stil. Alle details kan je bekijken op deze infopagina van Nintendo.

https://www.youtube.com/watch?v=j7p47TOmicQ

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business