Nieuws

Pulse: Note 7 ontploffing krijgt uitleg en Tesla opnieuw de snelste na software-update

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Samsung gaat zondagnamiddag de reden onthullen waarom de Note 7 ontploft

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar zondag houdt de hardwaregigant in Seoul eindelijk een persconferentie waar meer duidelijkheid wordt gegeven over de reden waarom een heleboel Galaxy Note 7-toestellen ontploften. Samsung heeft met een leger aan organisaties het probleem onderzocht en is nu zeker dat het de juiste reden heeft gevonden. De Engelstalige livestream kan zondagnamiddag hier worden bekeken.

2. Tesla lanceert Ludicrous Plus-modus

Sinds CES eerder deze maand heeft Faraday Future de snelheidskroon gestolen van Tesla. Het heeft de snelste (nog niet beschikbare) elektrische wagen in handen, tot nu. Tesla heeft een software-update klaar voor alle P100D-modellen met de titel Ludicrous Plus modus. Hiermee sprint de auto van 0 naar 60 mph in 2,389 seconden. Hiermee is het een duizendste van een seconde sneller dan Faraday Future. Slecht nieuws voor die laatste, omdat het niets liever deed dan hype-videos online gooien om te laten zien dat ze de snelste zijn. Musk zegt dat uiteindelijk die tijd nog kan worden verscherpt naar 2,34 seconden, terwijl een race-klare versie maar 2,1 seconden nodig zal hebben.

3. Nintendo Switch lanceert zonder Netflix of andere streaming apps

In een interview met Kotaku kwam aan het licht dat Nintendo de Switch gaat lanceren zonder video streaming apps. De prioriteit van Nintendo ligt bij de spellen, maar het is wel de bedoeling dat de diensten later worden toegevoegd in een toekomstige update. In datzelfde interview kwam ook aan het licht dat Wii- en Wii U-controllers niet compatibel zijn met de Switch en dat het Miiverse sociale netwerk verdwijnt. Tot slot weten we nu ook dat er tot 8 gebruikersnamen mogelijk zijn op één Switch.

4. GM toont voor het eerst zijn zelfrijdende auto in actie

In tegenstelling tot andere autofabrikanten zoals Ford, Google of Uber, doet GM behoorlijk geheimzinnig over alles rond autonome wagens. Nochtans is het ook bij hen een prioriteit, nadat het 1 miljard dollar betaalde voor de zelfrijdende start-up Cruise Automation. Kyle Vogt, hoofd van die start-up, heeft vandaag een tweet de wereld in gestuurd met het eerste resultaat.

5. Samsung start met uitrol Android 7.0 Nougat naar Galaxy S7 en S7 Edge

Andere fabrikanten zoals LG of HTC hebben hun update al klaar, maar nu kan Samsung zich ook eindelijk aan dat rijtje toevoegen. De eerste S7- en S7 Edge-toestellen in UK, US, China en andere landen krijgen de upgrade nu over-the-air, terwijl op Sammobile flashbare versies beschikbaar zijn vanuit UK en Tsjechië. Wie ambitieus is en niet kan wachten tot zijn update binnen rolt, kan die versie al flashen. Belangrijke kanttekening: enkel de over-the-air update behoudt je gegevens. Handmatig flashen betekent dat je smartphone wordt gereset.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

android 7.0 nougatgmnintendo switchpulsesamsung galaxy s7tesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals