Nieuws

Google rolt ‘Instant Tethering’-functie uit naar Android-toestellen

Dankzij de nieuwe 'Instant Tethering'-functie zullen je Android-toestellen samenwerken zodat je nooit meer zonder een internetverbinding komt te zitten.

Via Google Play Services ontvang je de nieuwste functies en aanpassingen aan apps van Google. Het bedrijf heeft een nieuwe functie klaar die ervoor zorgt dat je Android-toestellen samenwerken om je een continue internetervaring te bieden. De functie wordt als onderdeel van Google Play Services 10.2 uitgerold.

Samenwerken

De nieuwe functie, Instant Tethering genaamd, linkt je Android-toestellen met eenzelfde Google-account aan elkaar. Wanneer één van je toestellen zijn internetverbinding verliest, zal het kunnen tetheren via een ander toestel. Je smartphones en tablets zullen hiervoor gebruik maken van Bluetooth.

De meest logische toepassing van Instant Tethering is tussen je smartphone en tablet. Hoogstwaarschijnlijk heb je een abonnement met mobiele data voor je smartphone. Wanneer je op je tablet geen wifiverbinding meer hebt, zal je via een verbinding met je smartphone nog steeds naar je favoriete YouTube-filmpjes kunnen kijken. In tegenstelling tot bij een mobiele hotspot werkt Instant Tethering volledig automatisch.

Beperkte uitrol

Ondanks het feit dat de functie in Google Play Services 10.2 zit vervat, zal je Instant Tethering niet zomaar kunnen gebruiken door de nieuwste versie van de app te installeren. Instant Tethering is immers voorlopig beperkt tot toestellen van Google die op Android Nougat draaien. De Nexus 9 en Pixel C ondersteunen de functie ook wanneer je nog steeds van Marshmallow gebruik maakt. In dat geval kan je ze wel enkel gebruiken om met een smartphone met mobiele internetverbinding te connecteren, zo weet Android Police.

Eenmaal Google de functie uitvoerig heeft getest, zal Instant Tethering ook naar andere toestellen worden uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business