Nieuws, Tips

Ticketassist: bereken de goedkoopste optie voor je busticket

Abonnementen, rittenkaarten, sms-ticketten, apps: er zijn een resem mogelijkheden om je busrit te betalen, maar het is vaak niet duidelijk wat nu de meest goedkope optie is. Website Ticketassist.be rekent het voor je uit.

De Lijn biedt je tegenwoordig een uitgebreid aantal mogelijkheden om je busrit te betalen. Je kan zowel via een app als via sms een geldig vervoersbewijs opsnorren, naast de klassieke ticketjes en abonnementen die je op voorhand kan aanschaffen. Als allerlaatste optie kan je nog altijd op het moment zelf bij de chauffeur een rit betalen, al gaat dat enkel mits je het bedrag gepast kan betalen.

Ticketassist

Die weelde aan betaalmogelijkheden is handig, maar de kostprijs van de verschillende opties is niet gelijk en soms ook niet transparant. Zo zijn er drie verschillende apps beschikbaar waarmee je mobiel kan betalen, maar deze hebben elk hun eigen voorwaarden voor gebruik. Hetzelfde geldt voor de diverse abonnementen die De lijn aanbiedt. Bovendien zullen de prijzen binnenkort opnieuw de hoogte in gaan.

Alle opties vergelijken is daardoor ingewikkeld, en een karwei waar enkel de meest toegewijdde koopjeszoekers zich aan zullen zetten. De tool Ticketassist.be maakt het doenbaar voor iedereen met een internetverbinding.

Via de website kan je eenvoudig en op basis van je busgebruik de goedkoopste optie berekenen om je ritten te betalen. Je vult alle vier velden in op de webpagina, en de tool berekent in een paar seconden welk ticket voor jouw financieel het aantrekkelijkste is en geeft je ook meteen mee waar je het ticket in kwestie kan verkrijgen. Ticketassist.be is een initiatief van tramchauffeur en ontwikkelaar Christophe Hollebeke, die enkele jaren terug ook al een app lanceerde om je bushalte niet te missen. Hollebeke heeft plannen om de tool verder uit te breiden, maar stelt dat de focus op het vinden van het goedkoopste ticket zal blijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business