Nieuws

Pulse: Facebook blijft concurrentie kopiëren en Elon Musk droomt van tunnels

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Facebook blijft concurrentie kopiëren

Facebook is andermaal de mosterd bij concurrent Snapchat gaan halen voor een nieuwe functionaliteit die het aan het testen is. Nadat het eerder al Instagram Stories lanceerde, “verhalen” die net als bij Snapchat na 24 uur verdwijnen, experimenteert het nu in Ierland met een gelijkaardige functie voor de Facebook-app op Android en iOS. De feature is gekoppeld aan de nieuwe in-app camera, die net als bij Snapchat toelaat om allerlei filters en tags over je foto’s en video’s te plaatsen. Het kopiëren van Snapchats functies werpt dan ook zijn vruchten af voor Facebook: dagelijks maken al 150 miljoen mensen gebruik van Instagram Stories.

Beeld: Business Insider

2. HTC: smartphones met Snapdragon 835 niet voor meteen

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona volgende maand zullen nog geen nieuwe smartphones met een Snapdragon 835 worden aangekondigd. Dat heeft een topman van HTC bevestigd tegenover de website Tbreak en sluit aan bij een eerder gerucht dat Samsung de eerste lading Snapdragon 835-chips heeft opgekocht voor zijn nieuwe Galaxy S8. Die zou pas in april verschijnen. Samsung is de chipbakker van dienst voor de nieuwe chipset van Qualcomm en dreigt zo een gevaarlijke monopoliepositie te bekleden, schreef onze redacteur Cédric recent nog in een opiniestuk.

3. Elon Musk wil de verkeershel oplossen met tunnels

Elon Musk heeft het gehad met het verkeer. In december stuurde hij een tweet de wereld in dat hij een boormachine wil bouwen om tunnels onder het verkeer te graven. Om alle twijfel de wereld uit te helpen of dat een grap was of niet, werd die tweet al snel gevolgd door een volgende: “I am actually going to do this”. Gisteren volgde een nieuwe update: Musk zou al binnen een maand beginnen graven. “Ik ben er echt van overtuigd dat tunnels de sleutel zijn om het gridlock in de stad op te lossen”, vertelt hij aan The Verge. Helemaal zeker is dat evenwel niet. In praktijk zien we immers vaak dat het bouwen van nieuwe tunnels of wegen net leidt tot meer mensen die er gebruik van maken en dus meer verkeer.

4. Trump gebruikt nog steeds een onveilige Android-telefoon

Hoewel Donald Trump als nieuwe president van de VS ook een nieuwe geëncrypteerde telefoon heeft gekregen, lijkt de man zijn oude – en onveilige – Android-telefoon niet te kunnen missen, zo schrijft The New York Times. Nog regelmatig verschijnen er tweets op zijn persoonlijke account met het label “Twitter for Android”. Het is niet bekend of Trump het toestel ook gebruikt voor het behandelen van (gevoelige) overheidsinformatie, maar het blijft een groot risico voor iemand in zijn positie. AndroidCentral vermoedt dat Trump nog altijd rondloopt met een Samsung Galaxy S3 uit 2013, wat betekent dat het toestel al sinds midden 2015 geen security-updates meer heeft ontvagen en nog draait op het verouderde Android 4.3 Jelly Bean.

5. Hugo Barra verliet Xiaomi voor Facebook

Twee dagen nadat Hugo Barra zijn vertrek bij het Chinese Xiaomi aankondigde, maakt Facebook-baas Mark Zuckerberg bekend dat de voormalige Google-topman de VR-afdeling van het sociale netwerk zal gaan leiden. Sinds de overname van Oculus is Facebook één van de voortrekkers in het domein van virtual reality en Barra zal die inspanningen verder zetten. De aankondiging werd vergezeld door een VR-foto van de digitale avatars van Zuckerberg en Barra.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business