Nieuws

Pulse: Seagate komt met 16 TB HDD en TU Delft scoort met Hyperloop-prototype

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht – of het afgelopen weekend – voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Seagate komt met 16 TB harde schijf

Er lijkt maar geen einde te komen aan de wedloop voor de grootste harde schijf. Dit weekend raakte bekend dat Seagate voor 2018 een HDD in de pijplijn heeft zitten met een capaciteit van 16 TB. Als de schijf effectief gecommercialiseerd wordt, krijgt het de eer van grootste beschikbare klassieke 3,5 inch SATA harde schijf te zijn. Seagate zou daarnaast ook een schijf met 12 TB aan het testen zijn en werken aan een exemplaar met 14 TB. Alle drie de schijven zijn gevuld met helium, zoals ook al het geval was voor de 10 TB schijf die vorig jaar werd gelanceerd.

2. TU Delft scoort met Hyperloop-prototype

De TU Delft laat op Twitter weten dat de universiteit het eerste deel van de SpaceX Hyperloop Pod-competitie heeft gewonnen met zijn prototype van de Delft Hyperloop. Hoewel hun hyperloop niet de snelste was in de vacuümbuis – die eer ging naar de Warr Hyperloop van de Universiteit van München – scoorden de Delftenaren wel het hoogste aantal punten van alle 27 deelnemers. Hun prototype kreeg bovendien de award voor beste constructie en ontwerp. De Hyperloop Pod-competitie is op gezet door Elon Musk om de ontwikkeling van deze nieuwe manier van transport, waarbij snelheden tot 1.200 kilometer per uur worden behaald, te stimuleren.

3. Nieuwe Windows 10 Insider-build brengt Creators Update stapje dichterbij

Microsoft heeft een nieuwe testbuild van Windows 10 op pc gelost voor deelnemers aan het Insiders-programma. Build 15019 brengt de publieke uitrol van de Creators Update weer een stapje dichterbij. Die staat gepland voor april en brengt heel wat grote veranderingen met zich mee. De nieuwe testbuild introduceert onder meer enkele verbeteringen voor gamers, waaronder de nieuwe Game Mode. Die moet – wanneer ingeschakeld – Windows 10 optimaliseren voor de beste game-ervaring. Microsoft waarschuwt evenwel dat er nog enkele bugs kunnen optreden in deze vroege versie, die beletten van enkele populaire spellen te spelen. Insiders die de nieuwe Game Mode willen uitproberen, zijn dus gewaarschuwd.

4. LG G6 wordt eerste niet-Pixel-telefoon met Google Assistant

De LG G6 wordt naar verluidt de eerste smartphone, na Googles eigen Pixel, met ondersteuning voor de nieuwe Google Assistant. LG zou oorspronkelijk van plan zijn geweest om Amazons Alexa als virtuele spraakassistent toe te voegen, maar heeft die plannen op de schop gedaan omdat het platform nog niet volwassen genoeg zou zijn. Naast de toevoeging van de Google Assistant, zal de G6 vooral opvallen door zijn 5,7 inchscherm met de ongewone 2:1-schermverhouding. Ook de dubbele camera van de G5 keert terug en het toestel wordt volledig waterdicht. De lancering van de G6 staat gepland voor 26 februari, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

5. Een doodgewone verloren smartphone

“A Normal Lost Phone” is de titel van een nieuw mobiel spel van ontwikkelaar Accidental Queens, en de titel beschrijft volledig waar het in dit game om draait. Het spel presenteert je met de interface van een verloren smartphone, inclusief alle apps en tekstberichten. Je kan zelf beginnen rondneuzen in het toestel en leert zo meer over de eigenaar en zijn leven. We hebben het spel zelf nog niet kunnen uitproberen maar het ziet er alvast erg veelbelovend uit. “A Normal Lost Phone” is zowel beschikbaar voor iOS, Android, Windows, Mac en Linux, al lijkt het ons toch het beste om het spel op een smartphone te spelen. De prijs voor de app bedraagt 2,99 euro.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business