LG ultrafine 5K display

De in opdracht van Apple ontwikkelde LG UltraFine 5K Display bezit een opvallende designfout: de externe monitor valt uit wanneer het in de buurt van een router komt.

Advertentie

Eind vorig jaar kondigde Apple aan dat het de Thunderbolt Display-reeks zou stopzetten en geen eigen externe schermen meer zou produceren. Het schoof in plaats daarvan de LG UltraFine 4K en 5K Displays naar voren als de optimale keuze voor wie een Apple desktop had of zijn Apple hardware wilde uitbreiden met een extra scherm. De LG-monitoren worden in de Apple webshop en zijn fysieke winkels aangeboden als Mac-accessoires. Er blijkt zich echter een opmerkelijk probleem voor te doen met de 5K-variant van het UltraFine Display: het weigert dienst wanneer het op minder dan twee meter afstand van een router is geplaatst.

De ontdekking werd gedaan door Zac Hall, een van de journalisten van website 9to5mac, nadat die het 5K-scherm van LG had aangeschaft. Hij kreeg de monitor na aankoop niet aan de praat. Het scherm verloor voortdurend de verbinding met zijn MacBook Pro, waarbij het soms ook de laptop bevroor en onbruikbaar maakte. Na onderzoek ontdekte Hall dat hij niet de enige was die dergelijke problemen met het LG-scherm ervaarde. Eén boze review van een ingenieur op Apples website wees de nabijheid van een router als boosdoener aan. Op aangeven van die recensie plaatste Hall het scherm in een andere kamer, en daar bleek de monitor wel te werken.

Bij LG is men op de hoogte van het probleem. Hall nam contact op met de klantendienst. Daar kreeg hij na het uitleggen van zijn ervaringen meteen te horen dat hij de monitor uit de buurt van een router moet houden. De klantendienst bevestigde ook dat het euvel enkel bij de 5K-schermen de kop op steekt, maar wilde verder niets kwijt over wat nu precies aan de oorzaak ligt van de wifi-kortsluiting. Hall pluisde de handleiding van de monitor na op enige aanwijzing, maar vond enkel een waarschuwing dat het UltraFine 5K Display opgesteld moest worden in een kamer zonder elektromagnetische storing. De bron van het probleem blijft dus in mysterie gehuld. Het is niet duidelijk of LG aan een oplossing werkt voor het probleem. Apple heeft niet gereageerd op het nieuws.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here