Nieuws

Pulse: Facebook telt bijna 2 miljard actieve gebruikers en OnePlus 3T speelt vals

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze nieuwe rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze nieuwe rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht – of het afgelopen weekend – voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland.

1. Facebook telt bijna 2 miljard maandelijkse gebruikers

Meer dan 1,23 miljard mensen neemt dagelijks een kijkje op Facebook, terwijl ongeveer 1,86 miljard het sociale netwerk minstens één keer per maand gebruikt. Aan dit tempo is de verwachting dat Facebook binnen een half jaar de kaap van 2 miljard maandelijkse gebruikers overschrijdt. Meer dan de helft van de gebruikers (1,15 miljard) logt bovendien dagelijks in via een mobiel toestel, waar ook het grootste deel van de omzet uit advertenties vandaan komt. Het voorbije kwartaal noteerde Facebook een omzet van 8,8 miljard dollar met een winst van 3,56 miljard. Dat is een omzetgroei van 51 procent ten opzichte van een jaar eerder en ligt 5 procent hoger dan beursanalisten hadden voorspeld.

2. OnePlus 3T speelt vals in benchmarks

Het immer alerte XDA-Developers heeft ontdekt dat de OnePlus 3T de kloksnelheid van de processor kunstmatig opkrikt wanneer specifieke benchmarkapps worden gedraaid. Dat zou al een tijdje het geval zijn in HydrogenOS, de Chinese variant van OnePlus’ eigen besturingssysteem, maar kwam nu ook in OxygenOS aan het licht. Het kunstmatig opkrikken van de kloksnelheid bij benchmarkapps zorgt voor een valse indicatie van de prestaties in reële omstandigheden. OnePlus beweert dat het gaat om een mechanisme dat de gebruikservaring moet verbeteren bij intensieve apps en games, maar daar is bij benchmarkapps in principe geen reden toe. Het bedrijf zal in een volgende update van OxygenOS stoppen met het opdrijven van de snelheid voor benchmarks.

3. Tesla laat de ‘Motors’ vallen

Tesla Motors Inc gaat voortaan door het leven als Tesla Inc. De ‘Motors’ valt uit de naam weg omdat het bedrijf niet langer alleen een autofabrikant is, maar een gediversifieerd portfolio van groene energieproducten wil ontwikkelen. Afgelopen oktober toonde CEO Elon Musk bijvoorbeeld zijn nieuwe zonnepaneeldakpannen en eerder werd ook al de Tesla Powerwall thuisbatterij gelanceerd.

4. Instagram laat je binnenkort fotogalerijen delen

De populaire foto-applicatie Instagram krijgt binnenkort een grote update. De Facebook-dochter wil fotogalerijen introduceren voor al zijn 600 miljoen gebruikers. Nu zijn alleen adverteerders in staat om posts te publiceren met meerdere foto’s waar gebruikers door kunnen bladeren. In de recenteste bèta release van de app zijn evenwel tekenen aanwezig die wijzen op een bredere uitrol van de functionaliteit. De functie kent voorlopig wel nog enkele bugs. Die zullen er eerst nog moeten worden uitgehaald voordat het grote publiek ermee aan de slag kan.

5. Waymo’s zelfrijdende wagens worden steeds beter in zelf rijden

Waymo, dat deel uitmaakt van Googles moederonderneming Alphabet, zegt dat zijn vloot van 60 zelfrijdende wagens vorig jaar meer dan 600.000 mijl (meer dan 956.000 km) op de openbare weg van CaliforniË heeft afgelegd. Daarbij moest één keer per 5.000 mijl de controle over het stuur door de bestuurder worden overgenomen, een verbetering van 75% ten opzichte van een jaar eerder. De voornaamste redenen voor een manueel ingrijpen waren software glitches, ongewenste manoeuvres, tegensctrijdige percepties en roekeloze weggebruikers. Waymo zit (letterlijk) kilometers voor op de concurrentie wat het publiek testen van autonome wagens betreft. De meeste andere fabrikanten houden hun experimenten met zelfrijdende wagens nog voornamelijk beperkt tot testen op privéterreinen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business