Nieuws

Neerstortende GoPro-drone opnieuw verkrijgbaar

Na een rampzalig 2016 begint GoPro zijn nieuwe jaar met wat goed nieuws: de Karma-drone is weer verkrijgbaar. Drie maanden geleden werd de neerstortende quadcopter teruggeroepen, wat leidde tot een ontslagronde.

GoPro zet 2017 in met positief nieuws: de opvouwbare Karma-drone wordt weer verkocht. In oktober vorig jaar werd die massaal teruggeroepen nadat enkele drones plots uit de lucht vielen. Er waren op dat moment al 2.500 stuk verkocht. De aandelenkoers ging daarop eveneens in vrije val en 15 procent van de werknemers moest op zoek naar nieuw werk; het was al de tweede ontslagronde dat jaar.

Oude prijzen

Nu is de Karma terug, eerst via de eigen website en enkele Amerikaanse partners als Amazon en Best Buy, en later in de lente ook internationaal. De prijzen blijven ongewijzigd: 799 dollar (870 euro) voor een Karma zonder camera en 1.099 dollar voor eentje met een GoPro Hero 5 Black.

Er wordt echter eveneens een variant beschikbaar gesteld zonder stabilisator voor de camera, voor wie die reeds bezit; na de terugroeping van de Karma bracht GoPro de stabilisator immers afzonderlijk uit om te gebruiken zonder drone.

Vernederend

Volgens CEO Nick Woodman zijn alle complicaties nu opgelost. Het probleem werd blijkbaar veroorzaakt door een batterijklep die de batterij niet fatsoenlijk op zijn plaats hield. Daardoor kon een slecht contact ontstaan, waarna de drones onzacht tegen de vlakte gingen. Woodman noemt het een “vernederende kwestie” dat zoveel problemen veroorzaakt werden door iets stoms als een batterijklep.

Toch is Woodman ook opgelucht dat ze het probleem konden opsporen: “zo kunnen we de wereld alsnog bewijzen dat we drones begrijpen, dat we de technologie onder de knie hebben en dat het slechts een kleine misstap was die leidde tot de terugroeping van de drones.

Meer van dat

In de toekomst wil GoPro nog meer drones gaan maken, zegt Woodman. “Onze bestaande en nieuwe klanten zijn opgewonden over de waarde die de Karma biedt. Hiermee hebben we de basis gelegd voor een mooie toekomst in de Karma-lijn.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business