Nieuws

Pulse: Android Wear 2.0 is beschikbaar en 5G krijgt een logo

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Android Wear 2.0 is beschikbaar

LG heeft twee nieuwe smartwatches gelanceerd. De LG Watch Sport en LG Watch Style luiden meteen ook de officiële beschikbaarheid in van het flink vernieuwde Android Wear 2.0. In de loop van de komende weken zal de update ook naar een hele reeks bestaande smartwatches worden uitgerold. Eén van de voornaamste vernieuwingen is dat de Android-horloges voortaan een pak zelfstandiger kunnen werken, dankzij een aparte Play Store op het horloge. Dat ontsluit meer mogelijkheden zonder een smartphone in de buurt, waardoor met name iPhone-gebruikers de mogelijkheden van hun smartwatch zien uitbreiden.

2. 5G krijgt een logo

Er wordt nog volop gesleuteld aan de nieuwe 5G-standaard, maar een logo is er ondertussen al met dank aan 3GPP, dat de mobiele netwerkstandaarden overziet. Goed op tijd, want de organisatie verwacht pas eind 2018 een eerste versie van de 5G-specificatie te lanceren. 5G-netwerken en apparaten met een geschikte radio aan boord volgen pas daarna. Zo heeft Europa zichzelf het doel opgelegd om 5G tegen 2020 uit te rollen.

3. Tesla-eigenaars zien voortaan welke Superchargers vrij zijn

Wie op zoek is naar een beschikbare Supercharger om zijn Tesla op te laden, kan die informatie voortaan rechtstreeks via het navigatiescherm in de wagen raadplegen, dankzij een kleine software-update. Er komen steeds meer Superchargers bij, maar ook het aantal Tesla’s op de baan neem toe, waardoor soms wachttijden ontstaan om te kunnen opladen. Eind vorig jaar nam Tesla nog de maatregel om eigenaars die hun opgeladen wagen langer dan vijf minuten aan een Supercharger laten staan, een boete aan te rekenen.

4. Intel heropent Amerikaanse chipfabriek

Intel heeft de heropening van een oude chipfabriek in de Amerikaanse staat Arizona aangekondigd. Die moet binnen drie tot vier jaar operationeel zijn. CEO Brian Krzanich koos ervoor om die aankondiging in het Oval Office in het Witte Huis te doen, in het bijzijn van president Trump. Niet toevallig, want de investering van 7 miljard dollar moet 3.000 nieuwe Amerikaanse jobs opleveren, en dat is één van de speerpunten van het beleid van de nieuwe president. Intel steunt de inspanningen die de nieuwe administratie hiervoor levert, maar is tegelijk ook één van de meer dan 100 bedrijven die samen een standpunt tegen het immigratiebeleid van president Trump hebben ingenomen.

5. Pinterest lanceert Shazam voor objecten

Pinterest lanceert de nieuwe ontdekkingstool Lens, een soort Shazam voor objecten. De software herkent objecten waar je de camera op richt en suggereert gerelateerde items die het in zijn database terugvindt. Maak je bijvoorbeeld een foto van een eettafel, dan krijg je onder meer resultaten van interieurs waar de eettafel in werd gebruikt. Lens maakt deel uit van de Pinterest-app en is momenteel nog in bèta. Volgens het bedrijf werkt de functie voorlopig het beste om inspiratie op te doen voor interieur, kleding en eten.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business