Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag rechtstreeks in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Twitter krijgt klappen op de beurs

Twitter heeft zijn traagste groei genoteerd sinds het bedrijf vier jaar geleden publiek ging. Het zag de waarde van zijn aandelen met 10 procent dalen na de bekendmaking van de resultaten. De omzet uit advertenties daalde het afgelopen kwartaal met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder en de vrees is dat Twitter geen pasklaar antwoord heeft om dat weer recht te trekken. Ook het aantrekken van nieuwe gebruikers verloopt stroef. De gebruikersbasis steeg weliswaar naar 319 miljoen, maar ook dat cijfer lag lager dan verwacht.

2. Wordt de iPhone draadloos oplaadbaar?

Het ziet er naar uit dat de nieuwe iPhones die dit jaar gelanceerd worden eindelijk draadloos zullen kunnen opladen. Dat blijkt uit een memo van betrouwbaar Apple-analist Ming-Chi Kuo, die MacRumors in handen kreeg. Volgens Kuo zal Apple dit jaar drie iPhone-modellen presenteren die de functie ondersteunen.

3. Zuckerberg demonstreert prototype Oculus VR-handschoenen

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft foto’s gedeeld van zijn bezoek aan het onderzoekslab van Oculus, het VR-bedrijf van Facebook. In één van de foto’s zien we Zuckerberg een prototype testen van een paar handschoenen die kunnen worden gebruikt als controllers in virtual reality. “Met deze handschoenen aan kan je tekenen, op een virtueel toetsenbord typen of spinnenwebben schieten zoals Spider Man. Dat ben ik hier aan het doen”, vertelt hij in het bijschrift. Meer details zijn voorlopig nog niet bekend over de handschoenen.

Beeld: Mark Zuckerberg / Facebook

4. KU Leuven wil blockchain inzetten voor validatie buitenlandse diploma’s

De Katholieke Universiteit van Leuven overweegt om blockchain in te zetten voor de validatie van buitenlandse diploma’s. Dat vertelde Annemie Depuydt, directeur ICTS aan de universiteit tijdens een evenement van ADM waar Data News over bericht. “De technologie is er, maar het obstakel zit vooral in het bij elkaar brengen van een consortium. Een database met diploma’s heeft geen nut als enkel de KU Leuven er aan zou meedoen”, aldus Depuydt.

5. Specificaties van Samsungs Surface-rivaal gelekt

Samsung zal naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy TabPro S2 lanceren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona later deze maand. De specificaties van deze Surface-concurrent zijn ondertussen gelekt door TheLeaker. De volledige specificatielijst ziet er als volgt uit:

  • OS: Windows 10 Home of Pro
  • Scherm: 12 inch Super AMOLED Quad HD (2160 x 1440)
  • CPU: 3,1 GHz Intel Core i5-7200U 7e gen Kaby Lake
  • GPU: Integrated Intel HD Graphics 620
  • RAM: 4 GB LPDDR3
  • Opslag: 126 GB SSD
  • Batterij: 5.070 mAh (met 25W Turbo Charger)
  • Camera: 13 megapixel met 4K-video; Full HD 5 MP-frontcamera
  • Aansluitingen: SD-kaart; 2x USB 3.0 Type-C; Bluetooth 4.1; 2,4/5 GHz 802.11 a/b/g/n/ac wifi; LTE optioneel
  • Extra’s: S-Pen en keyboard cover

Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Waarom bitcoin geen toekomst heeft maar de blockchain wel

Bitcoin is een fascinerende technologie, maar volgens experts houd je je cash geld toch maar beter bij. Niet de munt, maar wel de achterliggende technologie kan de manier waarop we handel voeren voorgoed veranderen.

Online-abonnementen in Europa: goed of slecht nieuws?

Europa wil dat je binnenkort in alle lidstaten toegang hebt tot de onlinediensten waar je in je thuisland op bent geabonneerd. Wat zal dat precies betekenen?

Versnel je pc met betere hardware: 3 eenvoudige ingrepen

Software helpt je vaak goed op weg om een computer in topconditie te houden, maar niets is zo effectief om je pc op te voeren als een hardware-upgrade. Wat kan je zelf doen?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here