Nieuws

Google vraagt naar jouw mening over design Pixel

Met de eerste Pixel-telefoon luidde Google een nieuw tijdperk in met zijn eigen smartphones. Het bedrijf gaat nu bij jou te rade om te achterhalen of het de juiste designkeuzes heeft gemaakt.
Krishna Kumar, de productleider van de Pixel-telefoon, is te rade gegaan bij de gebruikersbasis van de Pixel om te achterhalen welke verbeteringen er aan de telefoon gemaakt kunnen worden. “Ik zou graag je mening horen. Wat vind je van het design? Wat haat je eraan? Hebben we het juist gekregen? Wat zou je graag hebben dat we verbeteren,” vraagt Kumar op het helpforum van Google. Slechts een dag nadat de productleider zijn vraagt stelt, moet de thread al gesloten worden; Google-fanaten hebben massaal gereageerd op zijn vragen, waardoor het maximum aantal posts voor een thread bereikt zijn.

Speakers

Een vaak terugkerende feedback van Google-klanten gaat over de speakers van de Pixel. De Nexus 6P stond bekend om zijn uitstekende stereospeakers en veel mensen kijken dan ook met enige melancholie terug op de voorganger van de Pixel-telefoon. Het nieuwe toestel van Google heeft immers slechts een monospeaker, die zijn geluid naar beneden richt.Bovendien waren er initieel problemen met de audio van de Pixel. Wanneer het volume maximaal werd opengedraaid, produceerde de smartphone een krakend geluid. Dit probleem bleek aan de hardware te liggen, waardoor Google een omruilactie op poten moest zetten.

Waterbestendigheid

Verder wordt er veel gesproken over de waterbestendigheid van de telefoon. De Google Pixel is IP53-waterbestendig, wat inhoudt dat je zonder problemen water kan morsen op de telefoon. In tegenstelling tot smartphones van grote concurrenten Apple en Samsung zal de Pixel niet langer naar behoren functioneren nadat je het in een bad hebt laten vallen.De iPhone 7 heeft wel het IP67-label verdiend, wat inhoudt dat je de smartphone voor een half uur een meter onder water kan houden. De Samsung Galaxy S7 heeft een IP68-label gekregen, wat betekent dat je het toestel voor een half uur 1,5 meter onder water kan houden.“Waterbestendigheid zou leuk zijn. Dat het er niet bij zit, is geen deal breaker voor mij, maar het zou leuk zijn om te weten dat mijn telefoon veerkrachtiger is voor wanneer er een ongeluk gebeurt,” schrijft één van de Pixel-eigeneraars.

Bezels

Ook de bezels van de Pixel zijn een onderwerp van discussie. Veel gebruikers vinden dat de voorkant van de telefoon erg hard doet denken aan een iPhone. Volgens Adam Durden zouden dunnere bezels dit probleem gedeeltelijk kunnen wegwerken.“Ik begrijp de bovenste bezel en deze aan de zijkant, maar waarom is er zo’n grote lege ruimte onder het scherm? Ik zou graag een tweede generatie Pixel zien met erg minimalistische bezels,” voegt Zack Venables aan de discussie toe.

Autonomie

Ten slotte vindt Adolph Novosad dat Google zich niet zo veel moet concentreren op het design van de Pixel. Hij somt enkele eigenschappen op waarvan hij -en veel andere smartphonegebruikers- vindt dat een goede smartphone ze moet hebben.“Maak je niet zo druk over de dikte van de telefoon! Wat iedereen al een decennium wil hebben: een gigantische batterij, waterbestendigheid, een uitstekende camera, de mogelijkheid om te wisselen tussen 4K, QHD en 720p om de batterij te sparen en een betere AI-integratie,” schrijft de man op het forum van Google.Persoonlijk sluit ik me aan bij zijn mening dat de autonomie van een smartphone veel belangrijker is dan de dikte van het toestel. Hopelijk houdt Google voldoende rekening met de feedback die het heeft gekregen bij het ontwerpen van een nieuwe Pixel-telefoon. Dat het bedrijf durft te vragen naar onze mening kunnen we alvast alleen maar toejuichen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business