Hubble Connected

Camerabeveiliging in booming business. Haast elke fabrikant springt op het concept, maar Hubble gaat nog een stap verder met gezichtsherkenning en Amazon Alexa-integratie

Advertentie

Thuiscamera’s zijn de afgelopen twee jaar aan een gronde evolutie bezig. Weg is de nood aan netwerkkennis en externe opslag, in de plaats komt een simpele app met cloud-ondersteuning. Hubble maakt al langer dergelijke camera’s, maar geen enkele is tot nu toe op onze markt verschenen. Dat verandert met de Hubble Connected, een camera die eruit ziet als een robot en bovendien je emoties kan aflezen.

Alexa-compatibel

Hubble heeft een samenwerking met Affiction afgesloten om van de Hubble Connected de eerste echt slimme camera te maken. Affiction is een afsplitsing van een succesvol MIT-project en heeft na een analyse van 50 miljoen gezichten een algoritme uitgevonden dat door middel van 133 gezichtspunten onze emoties kan aflezen. Hiermee kan de camera direct zien of je triest, gelukkig, boos, bang of verrast bent.

Waarom is dat belangrijk? Omdat de Huddle Connected compatibel is met Amazon Alexa en het bijhorende ecosysteem aan apps. Met de gezichtsherkenning kan je bijvoorbeeld een Spotifylijst naar keuze raadplegen of speelt Alexa zelf iets. Aangezien het toestel een verlengstuk is van Alexa met een eigen luidspreker en microfoon, kan je de Huddle gemakkelijk centraal in huis zetten. Zijn schattige uiterlijk zal ongetwijfeld kinderen plezieren.

Aimabel uiterlijk

Omdat er bewegingsherkenning in zit, volgt de camera je ook doorheen het huis, zodat je de Huddle Connected ook perfect kan gebruiken om mee te videobellen. Het robotdesign geeft de camera een aimabel uiterlijk mee dat dynamisch mee beweegt om het een ‘levende ziel’ te geven.

Alle video-opnames kan je lokaal bewaren op een SD-kaart. Via een app kan je die beelden dan afspelen overal ter wereld. De app kan je ook een handig 30 seconden video-overzicht van de dag samenstellen, zodat je direct mee bent wat er allemaal gebeurd is. Hubble mikt op een lancering rond september in UK en US, met een verwacht prijskaartje tussen de 200 à 250 dollar. Wanneer we de camera bij ons mogen verwachten, is voorlopig nog onbekend.

Hubble Connected

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here