TP-Link Archer C5400X

Routers gaan duidelijk dezelfde weg op als smartphones: groter, sneller en meer opslag. Dat de TP-Link Archer C5400X er ook nog eens monsterlijk uit ziet, moet je erbij nemen.

Advertentie

De tijd dat een router enkel maar wifi en ethernetpoorten had, is voorbij. Routerfabrikanten proberen hun toestellen zo zwaar mogelijk te pimpen, in de hoop een flinke premium te vragen met als uitkomst hogere marges. TP-Link volgt dezelfde lijn met de gloednieuwe Archer C5400X die heftige specificaties kan voorleggen.

Quadcore 1,8 GHz

[related_article id=”211831″]

De router wordt bijgestaan door een heuse quadcore 1,8 Ghz-chip van Broadcom. De BCM4908 maakt gebruik van Cortex A53-kernen, gebakken op 28 nanometer. Naast een snelle SoC heeft de router ook 16 GB interne opslag, iets wat we nog nooit eerder hebben gezien. Waarom interne opslag? TP-Link vindt dat je films tijdelijk moet kunnen bewaren op een router om te streamen, of om kleine back-ups te nemen. Afwachten of dat werkelijk ook zo nuttig is.

Qua theoretische wifisnelheid boekt TP-Link weinig winst ten opzicht van voorgaande modellen en blijft de tri-bandrouter steken op een gecombineerde 5.433 Mbit/s. De 2,4 GHz-band heeft een flinke 1.000 Mbit/s beschikbaar, terwijl de twee 5 GHz-banden goed zijn voor 2.167 Mbit/s elk. Om dat allemaal mogelijk te maken heeft de TP-Link Archer C5400X acht opvallende antennes.

TP-Link Archer C5400X

8 ethernetpoorten

TP-Link mikt met de Archer C5400X op de gamers en voorziet de router van een opvallend likje verf. Om het toestel helemaal te laten opvallen, heeft TP-Link achter gigabit ethernetpoorten voorzien. Dat laatste vinden we een prima zet dat voorlopig enkel Linksys heeft gevolgd met de EA9500.

De TP-Link Archer X5400X ligt vanaf de zomer in de winkelrekken. De prijs is voorlopig nog niet bekend.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here