Nieuws

Nintendo Switch herbergt nutteloze browser

In de Nintendo Switch zit een browser verborgen. Jammer genoeg kan je de software niet gebruiken om daadwerkelijk doorheen het internet te browsen.

Ondanks het feit dat de Nintendo Switch nog maar juist is gelanceerd, heeft Nintendo al een eerste patch klaar. Gelukkig neemt het installeren van de patch slechts enkele minuten in beslag, wat doet vermoeden dat de functies al aanwezig zijn in het toestel en dat Nintendo simpelweg de toegang tot de features inschakelt.

Vriendcode

Eén van de nieuwe toevoegingen aan de Switch wordt met gemengde reacties onthaald, namelijk de vriendcode. Deze codes van 12 karakters worden gebruikt bij de originele Wii en 3DS voor online diensten en omvatten dat spelers elkaars code ingeven om samen te gamen. Gelukkig heeft Nintendo het systeem minder omslachtig gemaakt door ervoor te zorgen dat je simpelweg een vriendschap kan accepteren wanneer iemand je als vriend toevoegt. Ook heb je de code niet nodig wanneer je vrienden wil worden met iemand die in de buurt staat. Desondanks blijft het bestaan van de codes een hoop irritatie opwekken.

Gastnetwerk

Verder voegt de patch de mogelijkheid toe om te verbinden met gastennetwerken, waardoor je onder andere op café online kan spelen. Dat Nintendo deze mogelijkheid toevoegt, is erg onverwacht. Eerder vertelde het bedrijf namelijk dat het voorlopig geen browser zou toevoegen aan de Switch. Deze beslissing zorgt voor problemen wanneer je wilt verbinden met een gastennetwerk, waarbij doorgaans een webpagina wordt getoond waarop je akkoord moet gaan met de gebruiksovereenkomsten. Om dit probleem te omzeilen, heeft Nintendo toch een browser aan zijn console toegevoegd, al valt er bijster weinig mee te doen.

De browser is enkel bedoeld om op gastnetwerken in te loggen. Wanneer je bijvoorbeeld met het internet verbindt in een Starbucks, zal de webpagina worden getoond die je ook krijgt bij het verbinden met een smartphone of laptop. Je kan de browser echter niet oproepen vanaf het Switch-menu en het is niet mogelijk om een URL in te geven. Hierdoor ben je ogenschijnlijk niet in staat om iets anders te doen dan in te loggen op het gastennetwerk waarmee je bent verbonden.

Bron: The Verge

Browser

The Verge heeft echter een workaround gevonden voor de beperkingen van de browser, waardoor je wel in staat bent om Facebook te bezoeken met je Switch. Om op het sociale medium te belanden, moet je naar de gebruikersinstellingen van je console gaan om je account aan je profiel te linken. Door op een link op de pagina te klikken, belandt je op Facebook.

Je bent in staat om doorheen Facebook te navigeren met behulp van het touchscreen en video’s te bekijken. Jammer genoeg kan je geen andere websites bezoeken, zelfs wanneer je op een link klikt in Facebook; de Switch zal een foutmelding tonen. Bovendien werken niet alle functies van de browser zoals de bedoeling is. Zo kan je met de rechter joystick in- en uitzoomen, maar dit zorgt ervoor dat pagina-elementen elkaar overlappen.

Voorlopig kan je weinig nuttig doen met de browser die in de Nintendo Switch verborgen zit. De basis voor een volledige browser is echter duidelijk aanwezig. Hopelijk zal één van de volgende software-updates de browser volwaardig maken. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe tablet zouden hierdoor wel eens de Switch kunnen overwegen. Een console met browser zou immers een hoop meer te bieden hebben dan alleen spellen spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business