Nieuws

Android Pay komt op 7 maart naar België

Een Belgische bank en Google brengen Android Pay binnen enkele dagen naar België. Helaas zal niet iedereen op dag 1 toegang krijgen.

Google en BNP Paribas Fortis slaan de handen in elkaar om Android Pay naar België te brengen. Android Pay is een betaalsysteem voor je smartphone. Door je bankrekening aan de bijhorende app te koppelen, kan je in de winkel betalen met je telefoon. Het systeem werkt met NFC, zodat je je toestel slechts tegen een betaalterminal hoeft te tikken om te betalen. De meeste recente betaalterminals die je in winkels vindt, zijn automatisch compatibel met NFC en dus ook Android Pay.

Officieel kondigden noch Google, noch de bank de introductie aan. We baseren ons op een tweet van BNP Paribas Fortis die door Tweakers werd ontdekt, maar intussen verwijderd is. Daarnaast rolde er vandaag ook een uitnodiging binnen onze redactie  voor een persevent. Dat zal op 7 maart plaatsvinden en wordt gezamenlijk georganiseerd door Fortis en Google.

Tot slot is Google sinds vorige week bezig met de uitrol van Android Pay op compatibele toestellen. Zo merkten we vorige week al op dat de applicatie plots automatisch was geïnstalleerd op de Nexus 6P van de redactie.

Android Pay bestaat al sinds 2015 maar is nog niet uitgebreid beschikbaar in onze contreien. Op het Europese vasteland heeft nog geen enkel land toegang tot de dienst. België zou met andere woorden voor de verandering eens snel toegang krijgen tot een nieuwe Google-dienst.

Android Pay is te vergelijken met Apple Pay en Samsung Pay. Van die laatste dienst verklapte Samsung begin 2016 jaar enthousiast dat ze snel naar België zou komen. Een half jaar later bleek de introductie toch moeilijker dan verwacht en werden de introductieplannen op pauze gezet. Apple Pay is evenmin beschikbaar in ons land.

Het lijkt er op dat enkel creditcardklanten van BNP Paribas Fortis vanaf 7 maart gebruik kunnen maken van Android Pay. Of andere banken van plan zijn snel mee op de kar te springen, moeten we afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business