Nieuws

Pulse: Samsung toont digitale assistent en Bitcoin stabiliseert na duikval

Ook in deze Pulse: Nepal geeft bergbeklimmers Mount Everest gps mee tegen valse claims, HTC's verrassing was geen HTC 11 en China bestrijdt toiletpapierdieven met gezichtsherkenning.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Samsung toont eigen digitale assistent

Samsung heeft Bixby officieel aangekondigd. De digitale assistent zal worden geïntroduceerd op de Galaxy S8 en werd ontwikkeld door Viv Labs. Dat bedrijf werd opgericht door de makers van Siri en kwam eind vorig jaar in handen van Samsung. Bixby zou onder meer in staat zijn om beter de context te begrijpen dan concurrerende assistenten en moet ook uit incomplete informatie instructies kunnen halen. De assistent zou zich bovendien bewust zijn van wat er zich op je smartphonescherm afspeelt. De Samsung Galaxy S8 wordt volgende week voorgesteld. Bixby zal hoogstwaarschijnlijk een belangrijk deel uitmaken van die presentatie.

2. Bitcoin stabiliseert na duikval

[related_article id=”212663″]

Bitcoin toonde maandag weer tekenen van herstel na zijn grooste daling sinds begin 2015. Nadat de cryptocurrency op 10 maart zijn hoogste waarde ooit had bereikt (1.350 dollar) en eventjes zelfs meer waard was dan goud, zakte de munt eind vorige week tot een dieptepunt van 944,36 dollar. Maandag steeg de bitcoinwaarde weer met zo’n 2,5 procent tot 1.050 dollar. De oorzaak van de flinke duik ligt volgens experts bij de onzekerheid over de toekomst van de munt. De tijd die nodig is om een bitcointransactie te finaliseren, stijgt samen met het toenemende gebruik van de munt. De bitcoincommunity raakt het niet eens over een oplossing voor dat schaalprobleem, wat investeerders nerveus maakt. De duikval van bitcoin ging gepaard met een verdrievoudiging in waarde voor Ethereum (45 dollar), een andere cryptocurrency die volgens sommige experts meer potentieel zou bezitten.

3. Nepal geeft bergbeklimmers Mount Everest gps mee tegen valse claims

Nepal gaat bergbeklimmers die dit jaar de Mount Everest willen overwinnen, uitrusten met een gps-toestel zodat ze geen valse claims kunnen maken over het behalen van de 8.850 meter hoge top. Dat schrijft Reuters. Bovendien kunnen de toestellen gebruikt worden in geval van nood om de klimmers sneller te lokaliseren. Het gaat voorlopig nog om een test, maar als die succesvol is, zullen de gps-toestellen vanaf volgend jaar verplicht worden voor alle klimmers. Bergklimmen is één van de voornaamste inkomstenbronnen voor Nepal. Het land treedt dan ook streng op tegen valse claims. Zo werd een Indisch koppel vorig jaar voor 10 jaar verboden om nog te klimmen in het land nadat ze een foto hadden getrukeerd van hunzelf op ‘s werelds hoogste bergtop.

4. HTC’s verrassing was geen HTC 11

Vorige week kondigde HTC Taiwan een verrassing aan voor 20 maart. Er werd volop gespeculeerd dat het bedrijf eindelijk een opvolger voor de HTC 10 aan de wereld zou tonen, maar gisteren werden die geruchten genadeloos de kop ingedrukt. De zogenaamde verrassing blijkt een nieuwe versie van de HTC U Ultra met saffierglas en 128 GB opslag in beperkte oplage. Dat is niet echt een verrassing aangezien de limited edition van dat toestel al op CES eerder dit jaar werd aangekondigd. Het toestel krijgt een prijskaartje van om en bij de 950 dollar, wat zo’n 200 dollar duurder is dan de gewone versie.

5. China bestrijdt toiletpapierdieven met gezichtsherkenning

[related_article id=”212619″]

De Temple van de Hemel in Beijing kampt met een plaag van toiletpapierdiefstallen. Voor dat probleem heeft het stadsbestuur volgens The New York times een hoogtechnologische oplossing gevonden: toiletpapierverdelers met gezichtsherkenning. De nieuwe verdelers rollen een stuk toiletpapier van ongeveer 60 centimeter uit per gebruiker en maar eens om de negen minuten. Via een gezichtsscan wordt de identiteit van de gebruiker bewaard zodat die zich niet keer op keer opnieuw kan aanbieden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business