Nieuws

LG G6: Belgische beschikbaarheid en prijs bekend

De LG G6 werd eind februari onthuld zonder prijs of lanceringsdatum voor onze markt. Die zijn nu wel bekend.

De LG G6 zal in België in de eerste week van april op de markt verschijnen en krijgt een adviesprijs van 749 euro. Dat leerde onze redactie in een gesprek met Jeroen Peeters, Manager Engineering van LG Benelux.

De LG G6 werd eind februari aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona en moet de geflopte G5 van vorig jaar doen vergeten. LG stapt af van het modulaire design en legt de focus deze keer op het scherm. De G6 pakt uit met een opvallende 18:9-schermverhouding en stopt een 5,7 inch WQHD-scherm in een chassis dat even groot is als dat van de LG G5, die maar een 5,3 inchscherm had.

[related_article id=”212615″]

Verder heeft de nieuwe vlaggenschipsmartphone van LG een Snapdragon 821 aan boord, bijgestaan door 4 GB RAM. Het intern geheugen van 32 GB is uitbreidbaar met een microSD-kaartje. Achteraan zit een dubbel camerasysteem met twee 13 megapixelcamera’s, waarvan eentje over een breedhoeklens van 125° beschikt. Ook de 5 megapixel frontcamera heeft een breedhoeklens (100°). Ondanks dat de telefoon even groot is als zijn voorganger, werd de batterijcapaciteit opgekrikt van 2.800 naar 3.300 mAh.

De G6 is ten slotte de eerste smartphone die LG bij ons op de markt brengt die waterdicht is (IP68-gecertificeerd). Dat betekent dat je de smartphone geduren 30 minuten tot 1,5 meter diep onder water mag houden zonder problemen.

LG zal de G6 bij ons in twee kleuren op de markt brengen: Ice Platinum en Astro Black. De versie in Mystic White zal in België niet beschikbaar zijn om de eenvoudige reden dat witte smartphones niet gewild zijn op onze markt, zo weet Peeters ons nog te vertellen.

LG heeft momenteel een marktaandeel van om en bij de 3 procent op de Belgische smartphonemarkt en ziet dat cijfer nog groeien. Die winst wordt volgens Peeters met name in het premiumsegment geboekt, waar de G6 het binnenkort zal opnemen tegen sterkhouders als de Samsung Galaxy S8, Huawei P10 en de nieuwe iPhone.

Update 7 april 2017: De LG G6 is ondertussen in Nederland beschikbaar, maar België moet nog twee weken wachten. Het uitstel komt er omdat de vraag naar de smartphone in thuisland Zuid-Korea hoger ligt dan verwacht, zo laat LG weten in een reactie aan TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business