Nieuws

Pulse: snellere Tesla Autopilot en waar de Samsung Galaxy S8 de eerste in is

Verder in deze Pulse: Grindr wordt uitgever, congresleden in hun hemd en Russische hacker bekent.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Snellere Tesla Autopilot

Tesla heeft de software voor zijn Autopilot geüpdatet. Wagens die gebouwd werden na oktober vorig jaar, en zo beschikken over de meest geavanceerde sensoren, krijgen daarbij enkele leuke nieuwe functies. Het is te zeggen: ze krijgen functies die oudere Tesla’s al hadden, maar bij de nieuwste modellen nog geblokkeerd waren omdat de software voor die nieuwe sensoren nog niet helemaal op punt stond.

Chauffeurs van de meest recente wagens zullen onder meer een vibratie aan het stuur voelen wanneer ze van baanvak veranderen zonder te pinken, en ze zullen dat nu ook kunnen automatiseren. Wanneer Autopilot actief is, moeten ze slechts hun richtingaanwijzer activeren om de wagen van vak te laten veranderen. Voor velen zal de leukste verandering echter zijn dat hun Autopilot nu werkt tot 130 kilometer per uur. Voordien was de snelheid van de nieuwste wagens nog beperkt tot 70 km/u.

2. Samsung Galaxy S8 is de eerste die…

De nieuwste vaandeldrager van Samsung staat klaar om de smartphonewereld opnieuw van zijn sokken te blazen. Het design van de Galaxy S8 is niet het enige dat zorgt voor wat vernieuwing; het toestel is ook op technologisch vlak een pareltje. Zo is de S8 de eerste smartphone die het nieuwste bluetooth 5-protocol ondersteunt. Overdrachtsnelheden verdubbelen, terwijl de reikwijdte maar liefst verviervoudigd. Althans in theorie: voorlopig is er nog geen enkel ander toestel dat compatibel is. Maar je bent wel gewapend voor de toekomst.

Daarnaast is de S8 de eerste smartphone die gigabit-LTE ondersteunt. Ook dat is voorlopig echter louter theoretisch aangezien er nog geen 5G-standaard bestaat die een mobiele gigabitverbinding mogelijk maakt. Wel zal je met Samsungs nieuwste verbinding kunnen maken met het 4,5G-netwerk van Proximus in Antwerpen.

3. Congresleden in hun hemd

Gisteren was er veel te doen over een wetswijziging door Republikeinse congresleden. Ze deden privacyregels teniet die verboden dat Internet Service Providers (ISPs) gegevens van hun klanten verkochten. Onder het mom van ‘vrije markten’ kan nu eenieders internetgeschiedenis verkocht worden. Technologiewebsite The Verge ging eens na wie de congresleden zijn die deze aanpassing mogelijk maakten. De volledige lijst vind je hier, samen met de beweegredenen van deze mensen: geld, heel veel geld.

4. Russische hacker bekent botnetaanvallen

Een Russische hacker heeft toegegeven dat hij miljoenen computers misbruikte om ze te misleiden naar frauduleuze websites. Op die manier verdiende de 41 jarige man bakken geld; volgens securityfirma’s kostte zijn botnet Amerikaanse firma’s ongeveer 3 à 5 miljoen dollar per dag. Zijn Linux-gebaseerde malware was al actief sinds 2011, maar het duurde tot 2015 vooraleer hij kon worden gevat. Hij kijkt aan tegen een celstraf van 30 jaar.

5. Grindr wordt digitale uitgever

Grindr, het Tinder-alternatief voor op seks beluste homoseksuelen, wordt een digitale uitgever. Zoals Tinder redactionele stukken toelaat in zijn app, gaat ook die andere app dat nu doen. Het verschil is echter dat Grindr de content zelf zal gaan leveren, of daar deels voor zal vertrouwen op zijn gebruikers. De stukken zijn, hoe kan het ook anders, gericht op de mode en lifestyle van de LGBT-gemeenschap. Het digitale ‘magazine’ heet Into en is nu beschikbaar.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

autopilotbotnetgrindrnieuwspulsesamsungsamsung galaxy s8tesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals