Nieuws

Pulse: GoPro Karma komt naar Europa en Medeoprichter Oculus verlaat Facebook

Verder in deze Pulse: Android-ontwikkelaars moeten grotere aspectratio gebruiken.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. GoPro Karma komt naar Europa

GoPro maakt zijn Karma-drone eindelijk beschikbaar in Europa. Het toestel van de camerafabrikant is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, en Duitsland en kan je kopen via GoPro.com. GoPro biedt zijn drone aan met en zonder camera. Aan de goedkoopste variant ben je 999 euro kwijt; de Karma met camera kost 1.399 euro. GoPro lanceerde de Karma oorspronkelijk vorig jaar, maar haalde de drones weer uit de winkel nadat de toestellen spontaan uit de lucht vielen. In de Verenigde Staten is de drone te koop van februari; nu zijn de eerste landen in Europa aan de beurt.

2. Medeoprichter Oculus verlaat Facebook

Palmer Luckey, de 24-jarige bedenker van de Oculus Rift, verlaat moederbedrijf Facebook. Luckey kwam in opspraak nadat hij 10.000 dollar doneerde aan een groep die pro-Trump memes verspreide. Sindsdien meed de twintiger openbare events, waaronder het Oculus Connect-evenement in oktober. “Palmer zal worden gemist. Zijn nalatenschap gaat ver voorbij Oculus. Zijn vindingrijke geest startte de moderne VR-revolutie en creëerde een nieuwe industrie. We zijn dankbaar voor alles dat hij voor de Oculus en virtual en reality,” schrijft Oculus in een statement.

3. Android-ontwikkelaars moeten grotere aspectratio gebruiken

Google schrijft in een blogpost hoe Android-ontwikkelaars de grotere aspectratio’s van de LG G6 en Samsung Galaxy S8 kunnen ondersteunen. Wanneer je geen maximum aspectratio instelt voor je app zal deze waarde automatisch 1,86 worden. Aangezien dat ruwweg overeenkomt met 16:9 zal je app niet het volledige scherm van de nieuwste vlaggenschepen van LG en Samsung innemen. Deze smartphones hebben respectievelijk een 18:9- en 18,5:9-scherm. Hoogstwaarschijnlijk zullen andere fabrikanten in de toekomst soortgelijke schermgroottes gebruiken.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business