Nieuws

Pulse: Samsung Galaxy S8 draait Gamecube-spellen en België derde in Excel kampioenschap

Ook in deze Pulse: Google gaat voortaan nepnieuws markeren in zijn zoekresultaten, Sony toont een gigantische E-Ink tablet en Google Duo rolt spraakoproepen wereldwijd uit.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Gigantische E-Ink tablet

E-Ink is een vaste waarde binnen de e-readermarkt, maar daarbuiten heeft het weinig voet aan grond kunnen zetten. Sony wil daar iets aan doen met de DPT-RP1. De tablet heeft een groot 13,3 inchscherm en heeft een resolutie van 1.650 bij 2.200 pixels. Qua dikte kan je het vergelijken met een stapel van 30 vellen papier. Sony heeft samen met de tablet ook een specifieke app ontwikkeld om gemakkelijk websites en documenten naar PDF om te zetten om ze dan draadloos naar de tablet te versturen. De meegeleverde pen kan je gebruiken om notities te maken.

2. Google Duo laat wereldwijd bellen toe

Nadat Brazilië de spits mocht afbijten, is nu de rest van de wereld aan de beurt. Google Duo ondersteunde eerder enkel videoberichten. Je kan kiezen tussen foto of video bovenaan het telefoontje wanneer je iemand wilt opbellen.  Een vreemde keuze van Google omdat Duo vooral als een video app wordt geprofileerd, maar mogelijks heeft de nieuwe richting van Hangouts daarmee te maken.

3.België derde op wereldkampioenschap Excel

De Belgische Joke Vranken mocht plaatsnemen op het podium naast runner-up Noorwegen en winnaar Canada. De winnaar krijgt een reis naar Seattle waar het samen met een team van ontwikkelaars bij Microsoft aan een nieuwe versie van Excel mag werken. Joke is specialiste datavirtualisatie en heeft 10 jaar ervaring met Excel.

4. Gamecube-spellen compatibel met Galaxy S8

Eind april ligt de Samsung Galaxy S8 in de winkelrekken, maar dat belet de ontwikkelaars van de Dolphin Emulator niet om nu al te pronken. Dolphin is al langer beschikbaar op Android, maar eerder als een experimentele tool. Op de Galaxy S8 tonen de ontwikkelaars een vloeiende ervaring die zo goed als klaar is. Enkel de on-screen knoppen zijn een nachtmerrie. Daarvoor kan je beter een bluetooth controller kopen.

5. Google gaat nepnieuws beter filteren in zoekresultaten

Bronnen die de waarheid onderzoeken, zoals PolitiFact en Snopes, zullen fact checks doen en verschijnen direct onderaan elke bron. Zo weet je direct of je nieuws voor waarheid mag nemen of niet. De impact op Nederlandstalig nieuws zal beperkt blijven, maar Google maakt er werk van om zoveel mogelijk nieuws te filteren op waarheid of leugen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business