Nieuws

Niet iedere Huawei P10 is gelijk

Door een tekort aan flashgeheugen heeft niet iedere P10 hetzelfde type opslag. Het snelste geheugen dat wordt gebruikt in de smartphones is maar liefst drie keer sneller dan het traagste.

Sommige Huawei P10- en P10 Plus-eigenaars in China hebben gemerkt dat hun smartphone niet zo goed is als op het eerste zicht lijkt. De toestellen voldoen aan alle specificaties die de Chinese telefoonfabrikant publiceert, maar Huawei vertelt hier niet bij welk type opslaggeheugen wordt gebruikt. Blijkbaar hebben sommige klanten een exemplaar met eMMC 5.1-geheugen gekregen, terwijl anderen UFS 2.0- of 2.1-opslag hebben. Deze laatste standaard is drie keer sneller dan eMMC.

Embedded MultiMediaCard (eMMC) is een standaard die in veel mobiele toestellen wordt gebruikt. eMMC 5.1 werd in februari 2015 gelanceerd en heeft een maximale leessnelheid van 250 MB/s. Universal Flash Storage (UFS) is de opvolger van de eMMC-standaard en werd in 2016 geïntroduceerd. UFS 2.0-geheugen heeft een leessnelheid van 550 MB/s, terwijl het nieuwere UFS 2.1 een leessnelheid van 750 MB/s toelaat. Huawei-klanten die een P10 met eMMC 5.1-geheugen hebben, komen dan ook serieus bedrogen uit.

[related_article id=”213307″]

Veel gebruikers van een Huawei-telefoon beschuldigen de Chinese smartphonemaker van oplichterij. Volgens hen misleidde de fabrikant hen met opzet door het type geheugen niet aan de specificatielijst toe te voegen. Richard Yu, de CEO van Huawei, is een andere mening toebedeeld. De man vertelt op Weibo dat er een ernstig tekort aan geheugen was. De smartphonemaker gebruikte daarom alle chips die het in handen kon krijgen, waardoor er nu smartphones in omloop zijn met eMMC- en UFS-geheugen.

Ondanks het feit dat Huawei moeite heeft met het inkopen van voldoende UFS-opslag, belooft Yu dat de hardware en software van de P10 zodanig zijn geoptimaliseerd dat de prestaties van de smartphone niet in het gedrang komen. Bovendien zouden alle Mate 9-telefoons wel het snellere UFS-geheugen bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business