Nieuws

Samsung Galaxy S8 Plus wordt populairder dan het kleinere model

Mensen die de centen willen neertellen voor het nieuwe vlaggenschip, gaan graag all the way en verkiezen het grotere scherm. Zo blijkt uit de cijfers van een Koreaanse analist.

De Samsung Galaxy S8 Plus zal wereldwijd beter verkopen dan de Samsung Galaxy S8, aldus Yuanta Securities. Volgens het Zuid-Koreaanse analysebureau zal de grote broer 53,9 procent van de verkoop van het nieuwe vlaggenschip behalen. Die scoorde ook het best in onze recensie, voornamelijk omwille van de betere autonomie.

Galaxy S8 is hot

De Zuid-Koreaanse expert schat dat de Galaxy S8 Plus 27,19 miljoen exemplaren zal verkopen. Zo zou de variant met het kleinere scherm een aandeel hebben van ‘slechts’ 46,1% van de totale verkoop. In totaal zouden 50,141 miljoen units van het nieuwe vlaggenschip over de toonbank gaan, volgens de verwachtingen. Als deze telefoon niet ontploft zoals de Note 7, ten minste.

In Zuid-Korea is het nieuwe vlaggenschip razend populair. Daar heeft het toestel meer dan een miljoen pre-orders behaald, wat een absoluut record is voor een smartphone in dat land. De CEO vertelde eerder dat de initiële stock van het laatste vlaggenschip verdubbeld is ten opzichte van de S7. Toch blijkt dat niet voldoende, want in Zuid-Korea is de voorraad aan toestellen op, zo meldt de Engelstalige tak van ZDNet. Twee jaar geleden kwam de techgigant al in de problemen toen de S6 Edge onverwacht populairder werd dan de S6.

Rode tint

Vrijdag verschijnen de nieuwe smartphones op de markt. De Samsung S8 en de S8 Plus kosten met hun 5,8- en 6,2-scherm respectievelijk 799 en 899 euro. Er zijn verder weinig verschillen tussen de twee, maar het grotere model heeft een betere batterij en ligt volgens ons iets beter in de hand. Voor velen blijkt dit voldoende om met honderd euro extra over de brug te komen. Hier kan je beide vlaggenschepen pre-orderen.

Er zijn onlangs klachten opgedoken over een rode tint in het scherm. Het bedrijf ontkent dat dit aan het scherm ligt en plant een software update om het kleurenbereik in de instellingen aan te passen.

galaxy s8 plusmobielsamsung galaxy s8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN